Mat, Resor
Leave a comment

Way Out West- A city festival with all veggie food.

Just gotten back to the hotel. Martin has already fallen asleep and it is only me up, editing photos. But now I am off to bed, exhausted. Enjoy the photos from the first day of the Way Out West festival in Gothenburg that is taken place between the 7-9 August, an all city festival where some of the concerts actually take place in different clubs around the city.

The festival has all vegetarian food (Martin is mildly irritated, but I´m happy) and focuses on the environment. Today I tried out the vegetarian Meze plate. Yummie.

Nighty night.

Katarina

Canon 5D Mark ii, 50mm Canon lens, lightroom.

HH7A7669

HH7A7674

HH7A7676

HH7A7678

HH7A7682

HH7A7683

HH7A7684

HH7A7685

HH7A7686

HH7A7693

HH7A7700

HH7A7704

HH7A7710

HH7A7718

HH7A7720

HH7A7755-2

HH7A7762-2

HH7A7767-2

HH7A7770-2

HH7A7771-2

HH7A7717 HH7A7779

HH7A7784

HH7A7790

HH7A7793

HH7A7798

HH7A7805

HH7A7811

HH7A7825

 

 

0 Comments

 1. Bara vegetariskt? Lite diktatorisk beslut. Den fria viljan är borta. Och det är ju aldrig bra. Oavsett vad jag tycker om vegetariskt mat.
  Fina bilder för övrigt. En sticker extra mycket ut … En publikbild strax före en Martinbild.

  • Ja, härliga bilder. Och ja, jag förstår hur du menar Antonia och kan hålla med om att ”tvång” sällan är rätt väg. Samtidigt – i många sammanhang har det varit och är bara (eller framför allt) kött. Kött definierar och dominerar vanligen måltiden och det som inte är kött har låg eller lägre status. Därför gillar jag WOWs initiativ!

   • Ja jag är på din sida i detta, måste dock säga att det var en del som gnällde igår så det är nog en stor del som inte håller med.. Jag tycker det är positivt, men hade helt missat att det var helvegetariskt på området. Sen kan jag tycka att det är lite löljligt att det står vagnar precis utanför området som serverar kött. Det har blivit någon slags krig mellan vegetariskt och kött då, och då kan jag tycka, då kan man lika gärna ha det på området, om du förstår vad jag menar..

    • Låter som om festivalens beslut möter visst motstånd. Förmodligen ofrånkomligt. Det är ju alltid bättre att locka till att prova än att tvinga. Fast Gbg är ju fullt av köttalternativ i övrigt, så jag tycker nog att ett festivalområde som kör på helveg borde gå att acceptera.

     • Ja jag accepterar till tusen! 🙂 Sen jämför man ju alltid med andra festivaler och jag är inte så belevad i stadsfestivaltillvaron faktiskt. Det tog ett tag innan vi klurade ut att en del av konserterna är på klubbar t ex. Får skriva mer om detta när jag ätit mig genom utbudet. Under dessa dagar blir det mest foton. Är så trött när man kom hem. Satt uppe till två och redigerade bilder för att lägga ut. Hade inte energin att skriva av mig också. Dök ner i hotellsängen också. Men ska hålla öronen öppna ang dessa diskussioner idag, lite intressant är det faktiskt..

     • Förra veckan introducerade jag en del vegetarisk mat på ett ungdomsläger där jag jobbade i köket. Inte helvego men betydligt grönare än tidigare läger. Och det blev många positiva röster, även om alla givetvis inte jublar när köttbullarna byts mot kikärtsbollar 🙂

     • Haha nej precis. Det är nog en vanesak. Men det är lite tråkigt samtidigt att det blir en konflikt med den fria viljan. För står det mellan fria viljan och vegetariskt mat, ja då vet vi ju att det blir den fria viljan som vinner och att det blir en principsak. Men skynda sakta kan det nog gå. Att ha en grön profil på en festival känns mycket bra och genomtänkt ändå. Är du tillbaka i bloggvärlden nu? 🙂

   • Ju … jag kan hålla med att det har förekommit det motsatta också. Men ville man inte äta köttbiten så kunde man faktiskt låta bli och äta tillbehören.

    Jag vet inte i och för sig hur det är i resten av landet, men i Stockholm finns det mycket grönsak i dem lunchrestauranger jag brukar äta. Och många gånger ser jag hur killarna bildar lång kö runt grönsaks/salladsbuffén.
    Och så var ju inte för 10-15 år sen.
    På min favorit ställe finns alltid en vegetarisk lagad rätt också Kanske inte mycket, men det är tre rättar sammanlagt. Så fördelningen är inte illa.
    Visst är det hälsosammare att äta grönt, men om nu alla skulle äta det kommer vi stå inför samma problem som med kött produktion.
    Att kunna äta tomat året om är visst skönt, men långt ifrån närproducerad, vilket belastar.
    Personligen tycker jag att man ska kunna äta både kött OCH grönsaker, men i första hand ska det vara närproducerat. Varför ska man köra levande kossor och grisar, fåglar, och grönsaker, frukt över hela världen för att nå slutkonsument.
    Fransmannen är en förebild, och inte är de överviktiga heller. 🙂

    • Jag är inte helvegetarian men försöker minska på köttkonsumtionen och bli mer medveten om vilket kött jag äter. Roligt att höra om män som äter mer grönt, för det är ofta män som ”kramar” köttet… Och ja, närproducerat är bra att sträva efter, men ekologiskt är faktiskt ännu bättre att välja, även om varorna åkt en bit. Kan låta märkligt, fast det är Naturskyddsföreningens rekommendation till oss konsumenter.

     • . Jag håller inte med. Mat ska produceras och säljas på plats. Det gick ju förr, så kan det gå även nu. Sverige är slutdestination för dem flesta varor. Jag var i Ungern i början av sommaren. Ungern ligger mitt i Europa. Det jag såg på vägarna var ju helt galet. Långa rader av långtradare som ska igenom landet med sina ekologiska varor. För landet är slutdestination bara en del av dessa tradiga tradare. Men de tar upp plats och smutsar ner luften, orsakar hemska olyckor för de som kör vilar minimalt. De får inte köra i inre filen bara i den yttre så annan trafik ska kunna också komma fram dit de nu ska. Det är ett helvete för människor som ska till arbete och andra ärenden.
      Så nej! Det ska inte fraktas över halva världen och hela Europa, för att vi inte kan leva utan dagsfärska tomater som odlas ekologiskt i Spanien eller Italien eller Grekland.
      Man glömmer lätt bort all den trafik som krävs när man bor på ytterkanten. 🙂

     • Håller med om att en hel del transporter känns helt tokiga och även jag har sett den tunga långtradartrafiken i Ungern i sommar…. Tänker dock att allt som är när- eller härodlat inte är bra. Konstgödsel och bekämpningsmedel blir ju inte bra bara för att det sker lokalt, nära konsumtionen. En kombination av ekologiskt, säsongsanpassat och närproducerat är väl det bästa, men inte alltid så enkelt att hitta.

     • Jo, fler och fler svenskar hittar dit. Jag har syster och svåger som är ditsända på treårigt jobbkontrakt, så det kan nog bli fler turer de närmaste åren.

     • Jo. Mycket fraktas väl iofs i containrar via båt med. Men ja, det är rätt tråkigt med all trafik. Men just tomater anses ju inte kunna odlas mer miljövänligt i Sverige pga klimatet än vad det är att odla någon annanstans och sedan frakta. Kanske helt klart bäst att äta lite mindre av just tomaterna.

     • Ja det där med ekologiskt eller närproducerat är ju lite svårt att veta per produkt. Sen kanske allmän rekommendationen är den bästa att följa. 🙂

    • Men fransmän kanske dricker lite mycket vin då? 😉 haha. Nej men att helt sluta med kött och bara äta grönt kommer ju inte skapa samma problem som vi har nu, det kan jag inte hålla med om. Det går åt mycket mycket mark för att föda upp djuren och där går det då odla mat direkt till människan istället och rent teoretiskt måste vi göra det för att maten ska räcka eftersom det förvinner en massa energi i näringskedjan när man äter kött. Så där tycker jag nog att du har fel, det finns inget som säger att vi skulle stå inför samma problem om vi gick mot en helt köttfri kost.

  • Ja, absolut. Den är trevlig den bilden. Jag lyckades bara få bra bilder från konserten när ljuset sattes på full styrka och jag tog bilder i publiken. I övrigt är det alldeles för mörkt. Så det blev lite slumpen när bilderna blev bra! Men det kan vara kul med slumpen också.

  • Sen vet jag inte om det är ett diktatoriskt beslut med bara vegetariskt föresten. Jag säger, det är bara att vänja sig för snart står vi där då kött verkligen bara är för de förunnat få och en sällanköpsvara. För som vi håller på håller det aldrig iaf. Jag håller nog med hållbar konsumtion och säger, bra initiativ wow. Men ja, det var många som gnällde igår med samma argument som du anger…

 2. Här var det många härliga bilder. Men jag undar om inte dom bästa är när du gör grimaser … haha 🙂 Njut av upplevelsen och låt kameran gå varm. 🙂

 3. Åh avundsjuk!! Var där förra året, men det var inte så himla bra. många av mina favoriter krockade och det regnade en del. Jag tycker det är fantastiskt med en vegetarisk festival, superbra till pch med. Saknade inte kött alls förra året. =D

  • Maten är fantastisk! 🙂 Love it a lot 🙂 Men gubben surar lite.. Ja, vi har också haft en del det krockar problem. Vi kom varken in på Oscar Linnros eller Teddybears, då de spelade i club-miljö. Det tyckte vi var lite tråkigt. Men värt att nämna när jag skriver någon lite way out west recension sen senare. Just nu blir det mycket foton bara 🙂

 4. Johnf834 says

  Magnificent beat ! I wish to apprentice even as you amend your site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I were a little bit acquainted of this your broadcast offered bright transparent concept dkeafkkgdcfc

 5. Johnc704 says

  I am in agreement with pretty much everything that you mentioned entirely! Excellent website document! eegeggecdecf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.