Resor
comments 34

A short trip to the center of the county, Örebro

I live in the south of Sweden, in a county that is called Örebro, if I haven´t mentioned this earlier.

Arriving in Sweden after 3 months in another part of the world, you see how big the differences are but also that it is not that big a difference. Am I confusing?

Today me, my mother and my partner in crime went to Örebro, to let my mom of to take the bus back home after getting us at the airport yesterday. Sweden isn´t so big, but there is still 3-4 hours by car to the airport in Stockholm so she decided to stay over.

Arriving in Örebro the weather was fantastic, and yes, Sweden have great weather in the summer. Fresh air and hot summers are something that have become more common. If the change is of bad or good origin, who knows, Climate change or not, Örebro was shining.

The city is recommended for tourists visiting Sweden. There is a lot to see in Sweden, not just in Stockholm, but in other parts as well. In Örebro there is the castle, shown in the pictures, but also the old city of Wadköping (which I myself havent´h seen yet, bad bad bad resident) and also the vintage store, Vintage Gamla Gatan and a nice Myrorna second hand. Sweden is big on second hand and in these stores, it is easy to find something you really like and make a bargain while doing so.

It is also more environmental friendly to travel within your own country, since the fumes from the planes are the biggest concern when traveling, something I will explore more this summer by going to Gotland and Gothenburg. I also think that I will plan some trips to the north and maybe visit one or two of the objects on the World Heritage List in Sweden, if possible.

I didn´t manage to go trough the entire 10 things to go in Lima list, but will continue to write some posts on some of the places I actually did visit and post a list of my own. There is still some post remaining about Peru, I promise. But right now, I am glad to be back in Sweden, enjoying the possibility to drink the water right from the tap, without the taste of chlorine and risk of getting sick but also being able not to lock the door on the car when driving and worrying about being robbed.

Great to be back Sweden.

Katarina

Canon 5D Mark iii, 24-105 mm Canon lens and editing in Lightroom. Photos taken today.

 

HH7A3778 HH7A3776 HH7A3775 HH7A3773 HH7A3772

34 Comments

 1. Men jösses!
  Ni har just kommit hem och … far till Örebro …
  Snacka om att ni har energi!
  Vill gärna låna lite av ert överskott. 🙂
  Dina bilder från resan var … mums!
  De var ibland många, så jag höll på att tappa bort mig. 😉
  Men oj vad många härliga foton du delade med dig.
  Tack för alla fina foton från din resa.
  Dom var undrbart härliga!

  • Tack så mycket för de kommentarerna. Jo, ibland har jag svårt att välja mellan bilderna och slänger upp allt för många! Det kan jag bara enbart hålla med om. Jag har varit otroligt trött, men vi hade egentligen inget val, skulle släppa mams på bussen. 🙂 Men Örebro var vackert idag, o så vackert.

 2. Härliga soliga bilder från Örebro. Säger det samma som RC tack för alla fina bilder som du delade med oss.
  För jag tror inte att jag kommer resa dit hur vacker den än är.

    • haha. va? ok. Då är inte Peru för dig. Till USA så satt en barnfamilj bakom mig med de mest bortskämda ungarna världen har sett. De grät säkert 7 ggr var och sparkade mig i ryggen konstant. De lyssnade inte på sin mamma och var allmänt otacksamma. Över Atlanten, vilket är flyg på runt 9h, hade de aircondition på så att min plats förvandlades till fibravinter. Jag hade full klädsel och filtar och lyckades ändå frysa om rumpa och lår och ansiktet blev så torrt att läpparna blev svarta. Klagade flera gånger, och jag brukar uthärda. Klagade en gång på ungarna till mamman, och då var den resan 6h! Från Madrid var flyget så litet att jag var tvungen att sitta med benen snett. Men, ja, vid det laget var jag så trött så att jag sov konstant.

 3. Simply beautiful, Katarina ! Your mum must be so happy to have you back, safe and sound.
  I hope your Friday is going along REALLY REALLY well … and that you are enjoying what you are doing ! 🙂

 4. I’d love to tour Sweden. I think we need to do some research. Mrs. Ha fancies Finland too. So much still to see.

  • Yes.. I haven´t been to Finland either so I would love to go. But yes, I think you would appreciate Scandinavia. It is a bit expensive compared to the states, bur probably not compared to central New York and so forth, but on avarage, due to taxes on food etc. We don´t have the same service either, so I think you will get a bit disappointed by the waitresses.

 5. Your post makes me want to go to Sweden. I recently viewed an exhibit of Anders Zorn. It was exciting because I had never heard of him (the museum blurb said yes, he is not well known in the U.S.) so I was just amazed by his watercolors and his oil paintings. I went back to the museum three times. That exhibit also set a fire in me that I would like to go to Sweden!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.