Resor
comments 12

Hecho en Peru- Made in Peru

Nyaste tillskottet på shoppinghimlen a la Peru är Peruansk tillverkade skor (de bruna). Jag har bara två par gympaskor med mig i packningsutrymmessyfte varpå jag och Elia var på Plaza Norte, köpcentret nästgårds, för en shoppingspree ikväll (högst nödvändig jag lovar.) På en Eccoaffär fick jag tag i de mestaste bästa skorna jag någonsin testat.

De bruna skornas ovandel är tillverkade i Peru och sulorna är från Italien. Vilken kvalité och vilket pris! Kostade runt 450 kr. Ett par svensktillverkade skor med italiensk sula i Sverige, vad hade det kostat? 4000?

När jag kom hem passade jag på att använda Elias trappa för att fota mina nya inköp som också bestod av ett rejält bekväma svarta skor och ett par mjukisbyxor för 18 sol (1 sol är ungefär 2,3 svenska kronor).

Så ett shoppingtips för alla som är på resande fot och befinner sig i Peru är att titta efter ”Hecho en Peru” på den vanliga klädlappen. Det är alltid roligare att ha kläder och skor som är tillverkade i det land man befinner sig, ett mycket bättre minne än souvenirer av dålig kvalité.

Sen vill jag passa på att tipsa alla Canon-fotografer om detta inlägg från en bloggare som följer mig  med regelbundenhet. Hon skriver om ett knep för att få skarpare bild. Ett busenkelt tips jag har prövat på bilderna nedan och tycker faktiskt att det funkade. Bilderna är nämligen helt oredigerade och är de inte rena reklambilderna så säg? Postorderskatalogfotograf nästa.

Katarina

Canon 5D, ingen bildredigering, no photoed.
HH7A9178-2

HH7A9180 HH7A9182 HH7A9186 HH7A9189


12 Comments

  1. Pingback: Länge leve kläderna- i Peru | Katarina Wohlfart

  2. Pingback: The travel year of 2014 | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.