Resor
comments 12

Hecho en Peru- Made in Peru

Nyaste tillskottet på shoppinghimlen a la Peru är Peruansk tillverkade skor (de bruna). Jag har bara två par gympaskor med mig i packningsutrymmessyfte varpå jag och Elia var på Plaza Norte, köpcentret nästgårds, för en shoppingspree ikväll (högst nödvändig jag lovar.) På en Eccoaffär fick jag tag i de mestaste bästa skorna jag någonsin testat.

De bruna skornas ovandel är tillverkade i Peru och sulorna är från Italien. Vilken kvalité och vilket pris! Kostade runt 450 kr. Ett par svensktillverkade skor med italiensk sula i Sverige, vad hade det kostat? 4000?

När jag kom hem passade jag på att använda Elias trappa för att fota mina nya inköp som också bestod av ett rejält bekväma svarta skor och ett par mjukisbyxor för 18 sol (1 sol är ungefär 2,3 svenska kronor).

Så ett shoppingtips för alla som är på resande fot och befinner sig i Peru är att titta efter ”Hecho en Peru” på den vanliga klädlappen. Det är alltid roligare att ha kläder och skor som är tillverkade i det land man befinner sig, ett mycket bättre minne än souvenirer av dålig kvalité.

Sen vill jag passa på att tipsa alla Canon-fotografer om detta inlägg från en bloggare som följer mig  med regelbundenhet. Hon skriver om ett knep för att få skarpare bild. Ett busenkelt tips jag har prövat på bilderna nedan och tycker faktiskt att det funkade. Bilderna är nämligen helt oredigerade och är de inte rena reklambilderna så säg? Postorderskatalogfotograf nästa.

Katarina

Canon 5D, ingen bildredigering, no photoed.
HH7A9178-2

HH7A9180 HH7A9182 HH7A9186 HH7A9189


12 Comments

 1. Jäklar. Snygga skor och verkligen rena reklambilder.
  Bakgrundsfärgen lyfter kompositionen. Gillar iden med trappen.
  Tack för länkningen. 🙂

 2. Ecco has always been a wonderful supplier of shoes, Katarina – I buy their sandals. Seems like it’s a matter of being in the right place at the right time; for my last pair of Ecco sandals cost me AUD145 (about SEK890).

  • Yes. And it was just sandals right? It is the same price as in Sweden. Here the shoes are very much more affordable for me at least. Perfect shoes. I will adore them.

   • I find this price difference fascinating … it can mean only that distributors set prices according to what they believe the population can/will afford. And THAT means that the ’developed’ countries are being ripped right off !!

    • Or it means that there are more middle-persons when the product is imported so all the money goes to people in the chain. But not entirely sure actually how it works, more than that we have a lot of taxes in Sweden..

 3. De där ser helt ljuvliga ut! Snyggt fotat i trappan – läckert! Ska kolla din länk…men jag har Nikon…

 4. Pingback: Länge leve kläderna- i Peru | Katarina Wohlfart

 5. Pingback: The travel year of 2014 | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.