Resor
comments 24

Hållbart resande: Way Out West- En festival med fokus på hållbarhet.

Läser regelbundet bloggen Hållbara handlingar (har tipsat om den förut jag vet) och denna gång skrev Magnus Myrberg som driver bloggen om Hållbart resande. Något som känns högst aktuellt nu när jag är i Peru.

Håller på att planera sommaren, dels för att om något ska bli gjort behöver man planera och dels för att om något ska bli hållbart, behöver man planera. Köpte precis biljetter till Way Out West för mig och min sambo och vill passa på att tipsa om denna festivalen utifrån hållbarhets syfte. För Way Out West tar det verkligen hela vägen, med tips på hållbart och rabatterat boende, rabatterad tågresa till festivalen och fokus på vegetarisk mat. Magnus, ses vi där eller? 

Nej skämt och sido. Detta är ju kanon tycker jag varför jag vill göra detta till veckans tips/veckans viktiga fråga. Hållbart resande! Men som med allt annat finns det säkert baksidor av denna festival också och tåget som nu är rabatterat är ju ofta ett ruskigt dyrt resealternativ jag ofta dissar just på grund av pris och även på grund av opålitligheten. Så tycker jag även fallet är denna gång då tåget kostar 995 kr per person, för en tur och returbiljett. Om Martin och jag skulle valt detta resealternativ skulle vi alltså få betala 2000 kr för att ta oss till Göteborg. Men nu bor ju inte vi i Stockholm så möjligheten går oss således förbi iaf.

Men för att citera Magnus ”Att välja det reseföretag och det resmål som är ”bäst i klassen” är ju bättre än att inte anstränga sig alls.” så när det kommer till festival vill jag slå ett slag för Way Out West för det goda samvetet skull och för Magnus hållbarhetsblogg, en blogg med ett mycket etiskt och reflekterande perspektiv snarare än en flod av olika produkttips, en blogg du enkelt kommer till om du klickar på bilden nedan.

Ps- Jag har tänkt att göra en liten kalender och lägga ut på bloggen om mina framtida/planerade resor. Eftersom jag ofta är på resande fot, älskar att resa har jag tänkt att ha lite mer resefokus framöver (så också namnet i headern). VAD TYCKER DU? ÄR DET NÅGOT SOM ÄR INTRESSANT? Att veta mina planerade resor..

Katarina

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 18.38.44

24 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.