Resor
comments 30

Peru fashion week./Lifweek14

Denna vecka är Perus modevecka. Ett event bara personer som är inbjudna kan gå på. Jag får vackert kolla på bilder från veckan på El Comercio eller någon modebloggerska som har äran att gå på eventet. Har blivit lite fashinerad av det Peruanska modet mer och mer men kan ännu inte riktigt definiera vad som skiljer sig från det svenska. Kanske något så enkelt som att man inte har så mycket vinterkläder i kollektionerna, men har även sett en del av detta för Peru är ju ett land med mikroklimat, dvs, olika temperaturer runt om i landet vid samma tidpunkt. Det låter inte så särskilt speciellt, men det kan mer eller mindre vara vinter och sommar på samma dag, beroende på vart man befinner sig i landet.

En modebloggerska jag läser lite av då och då är Carla Chavez Lino som skriver blogg för el Comercio, vilken jag liknar med Dagens Nyheter, den enda liknelsen jag kan ge utan att ha gjort en riktig jämförelse. Det är den dyra tidningen, om vi säger så.

Elia visade mig Peru Gift Show igår, ett event som kostar, men en utställning av Peruanska hantverk nere vid Costa Verde. Dit internationella kunder kommer och handlar in saker för hösten. Det är allt från kläder till hantverk, om jag har förstått det rätt och går av stapeln nästa vecka. Dock är det vad jag kan tycka ett mycket dyrt inträde för att vara Peru. Det kostar 157 sol, vilket får tas gånger 2,3. Håller ni inte med att även om det hade varit i Sverige, hade det varit dyrt. Får väl således räkna det som ett event som hålls för västvärlden och medel+övre klasser i Peru.

Men veckans tips är för er som är i Peru-

Lifweek14– Limas modeveckan, denna vecka och kommande vecka således Peru Gift Show för att spana hantverk och Peruanska kläder tills ögonen och plånboken blöder.

Katarina

Do you think I´ll get into the Peruvian Fashion Week in my new Peruvian- straw hat,  Sybilla pants and sandals? No, I don´t wn´t to go to prison, so I´ll stay in my safe little home, promise.

SAM_5587 SAM_5890

Eng- This week is Peru’s fashion week . An event only persons invited can attend. I get to watch beautiful pictures from the week on El Comercio or by any other fashion blogger who got the honor to attend the event. Has become a bit fascinated by the Peruvian fashion but can not yet quite define what is different from the Swedish. Maybe something as simple as not having as much winter clothes in the collections , but have also seen some of this for Peru is a country with a micro climate , ie , different temperatures around the country at the same time . It does not sound particularly special, but it can more or less be winter and summer on the same day, depending on where you are in the country .

A fashionblogger I check out every now and then is Carla Chavez Lino who writes a blog on el Comercio.

Elia showed me Peru Gift Show yesterday, an event that cost , but an exhibition of Peruvian crafts down at the Costa Verde. There international clients come and pic out things for fall. There is everything from clothing to crafts , if I understand it right , and will take place next week. However, it is what I can find a very expensive entry to be Peru. It costs 157 sol , which may be around  2.3 times the Swedish SEK. Do not you agree that even if it had been in Sweden , it would have been expensive? Well, it´s probably held for the West and middle + upper classes of Peru.

But this week’s tip is for those of you who are in Peru

Lifweek14 – Lima Fashion Week , this week and next week Peru Gift Show to scout craft and Peruvian clothes until your eyes and wallet bleed.

30 Comments

 1. Du ser ut som en hemlighetsfull Garbo 🙂
  Mycket bra blid.
  Jag tror att deras mode skiljer sig från svensk genom mycket färg, inte minimalistiska linjer, visar mer än den döljer.

  • Well. Det är ju highfashion som visas under Perus modevecka och det skiljer sig inte så fasligt mycket måste jag ändå säga. Men, ja, det är nog (förhoppningsvis) mer inspirerat av Perus kultur. Kanske borde de svenska modet inspireras lite mer av svensk kultur, men kanske gör det det ofta det. Har inte gått på någon modevecka tyvärr. 🙁 Nästa år kanske jag vågar mig iväg på en.

   • Jag var på en och tyvärr blev jag inte imponerad.
    Visst jag gillar svart, men att se nästan bara svart och grått glida fram på catwalken, blir ju lite ensidigt. De spektakulera kläderna visas i new York, Paris, London och Milan. Och dit är jag inte bjuden. 😆 Än

    • haha. Vilken var du på då? Jo Sverige kanske inte varit så färglatt förut, men tänk bara på Bea Szenfeldt och hennes pappersfashion på senaste modeveckan. Tänk vad imponerad man kan bli och så annorlunda! 🙂 Lady Gaga hade på sig detta under sin senaste musikvideo. Vissa saker är ju såklart bara show, men det går väl och bära också, för den som vågar.

     • Det finns ju undantag naturligtvis. Och hon är en sån. Det var några år sen, då jag var på modemässan. Och i samband med det. Men min väninna la ner sin butik så vi går inte längre även om jag brukar få inbjudan. Men jag känner inte samma lockelse för mode som förr.
      Dessutom så tycker jag att den är ganska så död nu.
      Händer just ingenting nytt allt bara snurrar runt bara utan att något sticker ut.
      Bea Szenfeldts pappersklänningar är fantastiska men inget för annan än just till Lady Gaga och till utställningar.
      Det finns inget alls som skakar om hela världen och folk ställer sig i köer för att få tag på et ex.
      DÖTT!

     • haha. vad positiv du är 🙂 Jag vet inte om jag känner att jag är i behov av något världsomskakande iofs, men det är ju alltid trevligt om det är något som sticker ut lite. Men för mig räcker det med de rätt mönstermissmatchningarna eller bara lite mer mode än vad jag är van vid. Men sen bor jag ute på landet och har ingen närhet till något sticker ut alls. En stor favorit hos mig är just mönster och varje gång jag är i Stockholm vill jag knalla till Marimekko, kanske inte det flashigaste modet som finns, men ack så underbart ändå.

     • Jag är ju uppväxt med modets topp, när mini blev till, Axelvaddar, platåskor, skinnpaj och mycket mer.
      Jag stack alltid ut. Och fick problem för det oxå. Men ville absolut inte ha som alla andra hade. Individualism var mitt ledord.
      Synd att det inte fanns bloggar då. Nåväl… nu är det nu. Och livet är som det är. 🙂

     • Jo, men det är samma här. 🙂 Jag önskar dock att jag börjat blogga förut men hade ingen aning om vad jag skulle med en blogg till och tänkte, gud vad onödigt, men ack så fel jag hade. Hur länge har du bloggat?

     • sen 2006 tror jag. 2007 på WordPress, efter att Aftonbladet lagt ner sin bloggsite.
      Och sen den dagen har jag skrivit minst ett inlägg om dagen.
      Men tillhörde varken då eller nu de välbesökte. Det var mer text och mindre foto förr nu är det mer foto och mindre text.
      Jag har ju en till blogg också. Och så en skönhetsblogg men där har jag inte skrivit på ett år. Den var då inte heller tänkt som en varje dags blogg.

     • ööö……………………………Nej!
      Jag tycker är ganska skönt att kunna skriva av sig, och kunna få respons det man skriver.
      Och kommentarer på foton.
      Det har blivit ett del av mitt liv. Jag har aldrig skrivit dagbok, och detta ser jag inte heller som en dagbok. Just interagerandet som är lockande. Att det finns folk som läser och har något att säga. Att det är inte bara från Sverige utan från flera länder får man kommentarer och åsikter.
      Fler läsare vore ju inte helt fel, men jag börjar vänja mig. Jag har ju inte heller många vänner i verkliga livet heller, så det är kanske det som speglar sig här. Vad vet jag. 🙂

     • Ja vi är alla olika. 🙂 Jag vet intel. Många läsare beror nog mycket på vad man ger dem. Generellt kvalitativt innehåll men då får man ju typ leva för sin blogg vilket man kanske inte har tid, men de mest följde bloggarna är ju inte så intressanta måste jag nog ändå säga, såsom Kizzie. Hittade den första gången denna månad och blev förvirrad ovh förvånad. Är det där folk vill ha?

     • Tydligen!
      Jag är sällan inne på kända bloggar, men de gånger jag kollade blev jag också förvånad över nivån.
      Men jag tror inte att folk skulle följa dem om de inte var kända. Kizzie körde med en chockerande stil i början därför blev hon väldigt omskriven, medan Blondinbella blev ju följd av sina många klasskamrater och så började sprida sig på det sättet. och så växte, hon var dock smart att utnyttja det på rätt sätt.
      Idag tror jag är svårare än det var förr då det är inte lika ovanligt med blogg.

     • Nej precis, det stämmer nog 🙂 Men det är ju inte hela världen. Jag har fått ganska bra vänner istället. Tycker det är trevligt nog 🙂

 2. Oj! Här har det hänt en hel del, bara på en dag. Trodde först jag kommit fel. Proffsig och snygg sida. Grattis! Jag går mest klädd i svart året runt, så jag är inget modefreak. 😉

  • Haha. Ja jag slog till och köpte ett tema och möjligheten att anpassa som jag vill och det känns bra. Är mycket mer nöjd. Använder ju bloggen varje dag så det var det värt. Jag älskar också svart i perioder. Problemet med svart för mig är att det ofta inte är så miljövänligt vilket jag gärna önskar mina kläder vara.

 3. Hat’s GREAT !!! – also dark glasses … Looking like a model, alright. 🙂

 4. Så kul få lite extra insikt om modet och industrin i landet! Dumt av dem inte släppa in dig, förstår de inte värdet av att förmedla direkt till Sverige?!:) det är ju det vi bloggare är som bäst på!

  • haha, Ja nu har jag inte frågat iofs. Men det gick inte. Gick till hemsidan och det med anmälning var stängt sedan länge. Hade jag kunnat spanska och kunnat anmäla mig tidigare så kanske det hade gått 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.