Resor
comments 12

Den där bikinin.

Satt och retade upp mig häromdagen, på just det ja, badkläder (ropas de baño på spanska om jag får be).

Sen jag kom till Peru har jag försökt att få tag i badkläder. Bland de första dagarna släpade Elia säkert runt mig i 20 affärer sammanlagt, utan att hitta några badkläder, några i vettig storlek, modell eller utseende. Att det ska vara så svårt? Det som retar mig mest är att det är lika svårt för mig att hitta badkläder i Sverige som det är här. Vem fick för sig att tjejer vill att rumpan på en bikini ska vara som en liten lapp? Hur sexistiskt och idiotiskt är det egentligen inte? För allt i världen, varför ens göra en underdel när den inte täcker något i alla fall.

Just såhär uppretad på badkläder är jag att jag ägnar ett helt inlägg till alla designers därute. Gör vettiga badkläder!

Nåväl, efter att ha tagit med mig 10 olika modeller in i omklädningsrummet i Miraflores hittade jag äntligen en bikini som passade, som inte var för liten om rumpan och för stor över bysten, som inte satt obekvämt eller såg ut som något katten släpat in och om jag ska vara ärlig är jag rätt nöjd över min nya bikini. Tycker den är urfin med alla frukter på sig.

Bildbevis–> Vad tycks?

Katarina

HH7A8846 HH7A8842

Got all worked up the other day, on just this yes , swimsuits ( being called ropa de baño in Spanish).

Since I came to Peru , I have tried to get hold of some comfortable swimwear. Among the first Elia dragged me, safe and say, around in 20 stores in total, to find some swimwear, some of sensible size , style and appearance. That it should be so difficult? The thing that annoy me the most is that it is as difficult for me to find swimwear in Sweden as it is here. Who got the idea that girls want to use a bikini with a as-part (excuse the language) as small as a string? How sexist and idiotic it this not really ? For everything in the world , why even there bottoms when they are not covering anything anyway.

Just how enraged I am at swimwear right now, that I devoted a whole post to all designers out there. Make normal swimwear!

Well, after taking 10 different models into the locker room in Miraflores, I finally found a bikini that fitted , which was not too small on the butt-part and not too big across the bust, neither uncomfortable or looked like something the cat dragged in and if I´m to be honest I’m quite pleased with my new bikini. Think it is supernice with all the fruits and all.

Photo Proof -> What do you think?

 

12 Comments

 1. juicy?
  🙂
  Det är så mycket retro i allt, men inte i baddräkter och bikinis. Lite synd kan jag tycka.

 2. It’s great fun, Katarina ! – but you know perfectly well that all your readers want to see you wearing it !!! 🙂

 3. Tjusig! Och visst finns det mycket retrobadkläder! Jag har en som är överdelen som ett linne med resår i sidan, blåvitrandig…

  • Jo, men det mesta är rätt litet på mig eftersom jag inte är så liten. 🙂 Storlekar passar men modeller är alldeles för små. Det ser ut som bikinis till barn typ. Men ja, visst kan man få tag i men det kräver mycket provande.

   • jomen de retro jag tänker på är i sverige och de är inte till för enbart små bara om man går på typ H&M… älskar dock just HM för att man får mixa överdel och underdel som man vill, det är ju nästan ingen som har samma storlek på över- och under!

    • Nej min baddrökt som jag glömde hemma är från HM och det är typ bara hos dem som jag brukar hitta. Men, är fortfarande lite besviken på att de inte kan försöka lite bättre med just badkläder.

 4. Tycker den är urfin! Har samma problem med rumpan som hänger utanför, vad är det med det liksom? Ge mig en ordentlig nederdel! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.