Miljö
comment 1

Fredag: Veckans ”Viktiga” Nyheter

Mycket spännande händer på miljöfronten denna vecka. Satte därför ihop detta korta nyhetsbrev av de nyheter jag spanat under veckan.

* Miljöorganisationer. Greenpeace kommer ut med filmen om att julen kan komma att ställas in och DN skriver om det, ett av alla medier. Jag själv nämner det på min blogg under veckan. Naturskyddsföreningen går till över 200 000 medlemmar.

* Grön teknik. Ett grönt hackarmöte hålls i Stockholm– ett möte där dataprogrammerare från hela världen jobbar för olika tekniska lösningar för en bättre miljö, ett förslag är ett virtuellt kylskåp. Lyssna på radioinslag hos Sveriges Radio.

* Energi. VVS forum skriver att energianvändningen i kommunala och landstingsägda byggnader har minskat med 5 % sedan 2009 vilket kommer som en glad nyheter då trenden lika gärna kunde ha varit en ökning.

* Stockholm. Stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö bjuder i ett pressmeddelande in barn till att komma och byta leksaker den 14e december- för miljön och för plånboken. Det känns otroligt bra att veta att kommande generationer, barnen, lär sig tidigt vikten av att spara på naturens resurser och lär sig att börja dela med sig av något de håller kärt, leksakerna.

Katarina

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.