Miljö
comments 2

Årets Julklapp- Skänka pengar till välgörenhet

Svettas febrilt med ny opinion-artikel och en feature-artikel denna vecka. Upplever dock att slitet inte är i onödan sedan en del nu läst mina tidigare artiklar och gett mig positiv feedback tillbaka. Min artikel om miljökonferensen här i Örebro, finns t ex att skåda på Regionförbundet i Örebros hemsida vilket jag tycker är mycket roligt!

Denna vecka händer mycket och vill ägna några rader till en sammanfattning av allt som sker.

Mandela hyllas, Nobelfesten äger rum och The Hobbit- Smaugs Ödemark har premiär! Nobelfesten är nog det av minst intresse för mig, dock njuter jag då och då av korta stycken ur Nobelpristagaren i litteraturs olika short stories, Alice Munro- där du kan läsa vissa gratis på the New Yorkers hemsida.

Extra roligt är det att Greenpeace jobbar vidare med sitt arbete trots motgångar med fängslade aktivister och har kommit ut med denna film. Om tomten som förhoppningsvis vinner en Oscar i en ny katergori- bästa miljökämpe.

Sist men inte minst vill jag sätta fokuset på något vi alla glömmer bort sporadiskt- att skänka pengar till välgörenhet.

Musikhjälpen äger rum denna vecka, där de i år samlar in pengar till alla tjejers rätt att överleva sin graviditet. Känner mig spontant chockad över de historier jag hör i radion, där kvinnor fortfarande i många delar av världen anses smutsiga. Jag får dåligt samvete över hur ignorant jag tycks vara till hur situationen är där ute och kan såklart inte sitta stilla hemma i soffan och bara vara chockad utan jag har valt att skänka 50 kr till musikhjälpen genom den sms-funktion som finns.

Att skänka pengar till välgörenhet känns som årets julklapp 2013 och något man inte bara kan önska sig själv utan även ge bort till andra. Man får ofta ett bevis om att man skänkt pengar som man kan slå in i paketet och vissa system bygger på att man köper något och att pengarna då går till välgörenhet, forskning eller dylikt t ex Fuck Cancer armbandet. Detta kan också vara ett steg på vägen att konsumera mindre.

Miljöorganisationer och välgörenhetsarbete såsom Musikhjälpen ger mig energi att kämpa vidare mot mina mål, en bättre pressfotograf och skribent, och är det jag väljer att fokusera på när vi närmar oss jul, istället för en betydande ångest över rådande överkonsumtion och den typen av event.

Katarina

2 Comments

  1. Pingback: Årets julklapp – välgörenhet | Christer.L.Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.