Livet och bloggen
Leave a comment

Grythyttan: Carl-Jan som favorit “kändis” riksdagsman bland morgonlyssnarna

Sitter i köket och tittar ut över trädgården och mina rönnbärsträd utanför. I Sydsverige betyder mycket rönnbär en kall och snörik vinter. För mig betyder det, en vacker och mycket färgrik höst i Grythyttan.

Lyssnade precis på Carl-Jan som favorit ”kändis” riksdagsman bland morgonlyssnarna

på radio p4. Kortfattat handlar inlägget om att Carl-Jan röstats fram av lyssnare som potentiell riksdagsman och om detta intervjuas han av radioprataren.

Säga vad man vill om Carl-Jan men han har många vettiga poänger bara på 2 korta minuter. Nedan följer 1 som jag vill lyfta fram:

– Det finns inget som är så eftersatt som svensk landsbyggdspolitik.

En åsikt jag till fullo delar med Carl-Jan. Om man är på resande fot och råkar åka utanför stadsgränsen någon gång (jag säger inte att man måste men om man råkar..) upptäcker man ett Sverige där många orter håller på att dö ut. Ett Sverige där folk flyttar från landsbyggden in i städerna. Detta kanske inte är nytt för någon men detta flyttande börjar kännas mer och mer som en regel..

.. Förutom i lilla Grythyttan med sina 891 invånare (2011, enligt ne.se). Detta har vi Carl-Jan att tacka för. Carl-Jan pratar vidare om vad man kan göra för att marknadsföra Örebro län. Han pratar om historia och matsverige och man kan känna att han riktigt brinner för Örebro län. Det här tycker jag att andra små orter i Sverige kan ta efter. Skaffa er en Carl-Jan, en person som verkligen brinner för landsbyggden, att marknadsföra er så kanske boende i städerna kommer vallfärdandes till er, precis som till Grythyttan!

Katarina

Introduktion av kommande studenter 2013/2014 utanför Måltidens hus.

Introduktion av kommande studenter 2013/2014 utanför Måltidens hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.