Resor
comments 5

Småland, Hälsingland, Dalarna, Jämtland, Lappland och kanske Medelpad. 7 myror är fler än 6 landskap.

Det blir en roadtrip. Nähe! Säger du det. Vad kan en annars göra på sommarsemstern?

Jag sitter i framsätet när Erik kör. Roadtripen har redan börjat och jag är glad att jag slipper att köra. Vi har precis duschat efter ett svettigt squashpass i Linköping, på någon obemannad bana inklämd bakom Saab arena, ett område i Linköping jag aldrig tidigare varit i. Spartanskt och jämfört med Stockholm, luftigt.

Tänk att vi får semester även detta år. Semestern hängde löst ett tag, men har nu börjat. Det finns en risk att bli inkallad, men jag måste säga att jag inte funderar mycket på det, så stor är den risken.

Semstern började formas längs med tillfrisknandets stig och innehåller nu fullt av äventyr vi bara vågade drömma om tidigare. Vi har tur att vi har en bil, en skruttigare sådan som vi hoppas håller runt landet för vi ska ut på roadtrip. Det blir en ganska lång sådan till sist, genom mer än fem landskap. Vi hoppas i alla fall det och det är annat än viruset som kan stoppa oss, till exempel vädret. Blir det för kallt blir det extra kallt i Lappland och efter att ha sovit ute i fem grader under vår resa runt nord Norges kust, är jag kanske inte lika pepp att göra det igen, även om den kärlek jag då drömde om nu ligger bredvid mig i tältet.

Så vart ska vi då?

Just nu sitter vi i bilen på väg hem till mina föräldrar. Guldgräset längs vägkanten är alldeles gyllene i solnedgången. Vi tänker oss att vi ska stanna i en vecka och upptäcka hemorten och Småland, ett eller två hörn, innan vi åker vidare tillbaka till Stockholm för att packa om bilen. Sedan, ompackade och med nyvattnade växter, beger vi oss norröver, med löst målade planer om ett Hälsingland, norra Dalarna, Jämtland och Lappland och kanske Medelpad. Främst stanna hos vänner, mysa i nationalparker och njuta på alla bra restauranger vi trillar över. Jag har längtat efter att se Järvsö och Hälsingegårdar och Erik vill se fjällen, de riktiga oändliga uppe i norra delarna av landet.

Det är tur att det är semester när jag skriver det här annars hade jag längtat ihjäl mig av min egen text. Jag ska försöka skriva när jag hinner och har lust, men dessvärre har min Macbook blivit för skruttig att redigera bilder på vilket gör att jag inte kan redigera bilder på min resa, vilket i sin tur kommer innebära en fördröjning av mina inlägg. Kanske får jag nalla dator av mina vänner längs vägen, de med lightroom det vill säga, kanske får ni läsare bara vänta, helt enkelt. Jag skriver de texter jag har, så länge, för text kan jag skriva.

Vad ska du göra på din semester?

Vi ses på andra sidan!

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.