Resor
comments 4

Har jag inte läst det där?

Igår på väg till Garphyttans Nationalpark sa jag till Erik ”nu finns ett nytt inlägg uppe på bloggen” varpå Erik ivrigt började jakten för att hitta det. Han verkar ännu inte lärt sig min bloggs direktadress utan kämpar mot Facebooks algoritm för att hitta det nya var gång, varpå han snart utbrister ”Har jag inte läst det där?” (om inlägget om måsarna, jag faktiskt skrev igår, själv nöjd över att jag faktiskt lyckades skriva ett inlägg om måsar).

Frågan är ändå om de orden inte är de värsta en kan höra som skribent?

Har jag inte läst det där?

Jag tänker i stunden i mitt stilla sinne ”men va, jag har väl aldrig skrivit ett inlägg om måsar, särskilt inte i helgen” varpå jag inser att inlägget nog kanske är väl likt ett av mina tidigare inlägg från veckan, eller i alla fall ingressen. Skillnaden verkar ske i köket, kylen gnisslar i det ena och spisen fräser i det andra. Men Erik, give me a break, det är ändå virustider, vardagen ter sig allt mer lik, fantasin tryter och samtidigt, hur många ingressvarianter kan det egentligen finnas på ett blogginlägg ändå? Den här bloggen har i skrivande stund 1169 publicerade blogginlägg, det är ett mirakel att jag fortfarande skriver, fyrsiffrigt och allt.

Fika i en nationalpark är den goda typen av fika. I virustider egenhändigt bakade hallongrottor dessutom. Jag precis som resten av Sverige bakar och hamstrar.

Ett annat problem som allt oftare uppstår är problemet om att vara ensam skribent om sitt ämne. Vi är idag fortfarande relativt många Svenska Resebloggare. Om inte några likt flygbolagen ger upp till följd av den nya världsordningen, vad kommer vi då ha att skriva om tillslut?

Hur många vinklar på Sverige och hur många resebloggar om Sverige kan det finnas?

Om exakt 9 min börjar mitt första morgonmöte för veckan (på distans, ursmidigt man behöver ju numera inte borsta håret) och den här sidan stängs ner för denna helg. Förhoppning om att återkomma med ett inlägg om Garphyttan ganska snart, med förhoppningen om en unik vinkel i alla fall.

Ha en fin vecka,

Katarina

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.