Fototips, Resor
comments 4

Förvandla din iPhone till en engångskamera med appen Gudak

Tjutande blixtljud, knastrande nedräkning och random lightleak filter. För 10 sek i Appstore får du numera en himla roliga grej direkt till din iPhone, en app som förvandlar din mobil till en engångskamera. Whats not to like?


På tisdagar då och då släpper Äntligen vilse ett nytt fototips. Syftet är att tipsa och att ge inspiration så att du som läsare skall ha möjlighet att utveckla dina kunskaper i foto på egen hand. Var därför inte rädd för att ställa en fråga i kommentarsfältet nedan. Fototipset är för dig.

Du hittar föregående veckors fototips här.

Följ mig på Bloglovin så att du kan spara Äntligen vilses fotoguider.


telefon till engångskamera

Gudak som utvecklas av Screw Bar, går rakt in i en vintage och tekniknörds hjärta. Lita på din instinkt. Det finns ingen förhandsvisning!

När jag var på Åland, de andra tjejerna sov och jag låg och scrollade i mobilen så hittade jag appen Gudak, och kunde inte låta bli att ladda ner den. Appen, ser ut som en gammal engångskamera och är faktiskt, mer eller mindre precis det.

Förvandla din iPhone till en engångskamera med appen Gudak

Gudak är en ny fantastisk liten app av Screwbar Ink (start-up) som finns för iPhone och kostar 10 sek i AppStore.

Gudak förvandlar din iPhone till en engångskamera där du precis som hos en engångskamera, köper grisen i säcken. Du får en rulle om 24 foton som du fotograferar utan möjlighet att förhandsvisa och där du måste vänta på ”framkallningen” (kostnadsfri såklart) av fotona, som då sker i appen och levereras till ditt bildbibliotek i telefonen efter tre dagar.

Och det är mer eller mindre det som är hela syftet med appen. Ingen förhandsvisning av fotot och väntetid, allt för att få tillbaka det där ”Kodak – momentet” och gå emot dagens trend om att fotografera mycket och välja ut få perfekta foton. Här får du de foton du får.

På bilden ovan ser du hur appen ser ut. Du har sökare, blixt (med autentiskt blixtljud, så himla härligt!), avtryckarknapp och en knapp där du sedan framkallar din rulle direkt på skärmen. Längst ner i högra hörnet ser du också hur många foton du har kvar tills att din rulle är slut. När rullen är färdigfotograferad får du sedan vänta i tre dagar på att fotona ska framkallas.

Jag fotograferade en rulle på väg hem från Åland för att testa, skickade den på framkallning (som såklart inte kostar något, sker direkt i appen och bara är rolig) och fick sedan mina bilder i Särna. Har valt att ha med alla bilder (utom en som var en sån hemsk vinkel) för att man ska se hur varierade de är (bilderna är oredigerade). En del är mycket fina och bra i kvalitén och en del mörka och förstörda, precis som hos en engångskamera. Kan inte låta blir att skratta lite åt hur bilderna ser ut och minerna man liksom får till när man bara har en chans på sig. Appen använder sedan random light leak filter som gör det extra roligt.

En fantastiskt rolig pryl till en låg kostnad.

När det här fototipset släpps är jag på vandrande fot i Padjelanta och har förinställt en del inlägg så att du kan läsa medan jag är offline. Hoppas du gillade tisdagens fototips.

Katarina

telefon till engångskamera

I fotolabbet, där dina bilder framkallas. Här kan du kolla på din filmrulle.

Alla bilder från min först 24 rulle

telefon till engångskamera

Jeanette och Sofia i Hummelvik i väntan på busssen, som aldrig kom då vi kollat fel i tabellen och fick ta taxi.

telefon till engångskamera

Ett försök att fotografera min egen reflektion i Jeanettes glasögon.

telefon till engångskamera

Vackra Hummelvik.

Jeanette på Bagarstugan i Mariehamn. Lite mörkt. Här behövs blixten.

Jag på Bagarstugan i Mariehamn.

En annan härlig bloggare, Listig med sin bäbis.

Gillar den här bilden lite extra mycket.

telefon till engångskamera

Sofia med en random lightleak på färjeterminalen i Mariehamn.

Jag testar blixt på Jeanettes huvud.

telefon till engångskamera

Inte helt lätt att få horisonten rak när man inte ser så mycket.

Jeanette med ett konstnärligt lightleak på huvudet.

telefon till engångskamera

Gänget, när vi inte vet om en bild tas, eller inte. Sista fotot för resan.

 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.