Sammanfattningar
comments 10

Ett sprakande nyår och isande snö – veckoresumé v.1, 2017

v1, 2017

Vem älskar inte första veckan i januari? Så himla braig på så många sätt, framför allt för att det är en vecka med extra många helgdagar. I mitt fall som heltidsarbetande en och en halv dag extra. Wihuu! Så här kommer då första veckosammanfattningen, 2017 med allt roligt jag gjort och lite därtill.

veckosammanfattning_1-6

Lill-nyår, Nyår och mattips

Veckan började med sprakande nyårsfirande när det inte var tänkt att jag skulle fira. Dagen innan firade jag och Sofia ”lill-nyår”, man kan visst göra sånt nu och åt lunch på Eatery Social i Clarion Hotel Skanstull för att sedan bloggjobba hela dagen. På kvällen kravlade jag mig i mitt mellandagsrea- fynd från Ida Sjöstedt för att ge mig ut och dricka drinkar på Pharmarium med Sofia och hennes vän Elsa. Sofias pojkvän mötte sedan upp och vi gick vidare till Flying Elk.

Eatery Social Skanstull – dåliga recensioner på webben men ack så bra ändå. Åt bland de bästa halloumiburgare jag ätit där och har även testat drinkbaren. Mexikanskt/sydamerikanskt.

Pharmarium – Stilig drinkbar vid stortorget i Gamla stan med härliga drinkar på de mest magiska ingredienser. Prisvärda kvalitetsdrinkar kort och gott. Ta en sväng dit innan maten.

Flying Elk –  Högst rekommenderbar restaurang, Björn Franzéns gastropub som vann guldraken förra året. Har ätit där två gånger och det har alltid varit mumsigt.

Nyår kom som på beställning och jag åkte då till mina vänner i Upplands Väsby.  Mina vänner har precis köpt hus och det är så härligt att hälsa på någon som har hus. Fotade en massa fyrverkerier och var förvånad över hur intensivt smällarkalas det var i norrort.

veckosammanfattning_1-7 veckosammanfattning_1-8

Foto: tips och annat relaterat från veckan

Under veckan har jag haft med mig kameran i väskan för att kunna föreviga snön. Det har varit isande kallt och alltid lite obehagligt att fotografera då. Tips är att ha ett varmt ställe att stoppa kamerabatteriet nu när det är så kallt som t ex innerfickan på din jacka. Särskilt om du ska vara ute länge. Det gäller också iPhones.

Nevnarien tipsar så bra om att fotografera Stilleben. En hel guide om allt från att bygga en set-up, fotobakgrund, ljussättning och utrustning till styling. För den som är intresserad skriver Nevnarien då och då om foto och har så himla mycket bra tips att ge eftersom hon både jobbat på en fotoaffär, som fotograf och gått en bildbehandlarutbildning, bland annat. Grym fotograf. Hon hänger med till Åre på torsdag. Ska bli kul att träffa andra bloggare man själv läser.

stockholm-2stockholm-3

Veckan har slutat med 1års kalas och en tur till Sofia för babbel om bloggande. Ni kanske minns att jag skrev för Jennifer, Forever Abroads, julkalender under december? Jennifer har nu samlat alla 24 berättelser i ett inlägg där du kan ta del av alla fantastiska historier.

Innan jag slutar skriva, vill jag bara fråga följande;

Har du en gammal digitalkamera som ligger och skräpar?

Matias Andres meddelar att hans syster med pojkvän åker till Peru från Sverige i februari för att volontärarbeta på en skola och att de då planerar att samla ihop digitalkameror och ta med sig till skolan. Syftet, att barnen ska få chans att utveckla sin kreativitet. Så himla fint tycker jag! Har du en kamera att skänka och bor i närheten av Sundsvall eller Göteborg? Klicka dig in på länken ovan och ta kontakt med Matias.

Hoppas du får en fin vecka 2! Själv far jag till Åre på onsdag kväll med nattåget från Stockholms centralstation.

Katarina

stockholm

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.