Resor
comments 3

Isande regn vid Jökulsárlón

Jag vandrar över den svart lavasanden och tittar på turister som hukar sig mot vinden och väjer sig för kylan. Folk ser uppgivna ut och andra ler. Så kallt är det. Ett gäng män i en silvrig bil badar och jag tänker att inget i världen skulle kunna få mig att bada i denna glaciärsjö, inte ens ett dumt vad.

jokullsarlon-2 jokullsarlon-3 jokullsarlon-4

Jökulsarlon

Ett av våra första stopp på Island var Jökullsarlon, en stor glaciärsjö på den södra delen av ön. Jag har varit här förut och måste säga att vackert är det, men efter Russel Glacier på Grönland så är min blick lite mättat av isande slående vackra glaciärer. I kombination med ett femgradigt regn får jag samla krafterna lite extra i bilen innan jag går ut.

Jag vandrar över den svart lavasanden och tittar på turister som hukar sig mot vinden och väjer sig för kylan. Folk ser uppgivna ut och andra ler. Så kallt är det. Ett gäng män i en silvrig bil badar och jag tänker att inget i världen skulle kunna få mig att bada i denna glaciärsjö, inte ens ett dumt vad.

Om man har vägarna förbi är det Jökullsarlon värt sin lilla promenad längs sjön och om vädret är klart och lite varmare förmodligen en riktigt njutningsbar stund. För mig har det alltid varit kallt när jag varit på plats och kanske är det så att det är lite kallare just här? Hur som haver är det ändå mäkta populärt och på på twitter kan du liveupdatea och ta del av vad som händer på Jökullsarlon just nu.

Innan avfärd tar jag en tur in i den lilla caféshoppen och köper ett par vantar som en kan ha på sig och samtidigt använda mobilen (smart uppfinning!) och ett puffinmjukisdjur till min guddotter. På Island finns cafeer med hög standard längs varje väg och bredvid varje vattenfall, bekvämt men egentligen inte för mig. Jag föredrar det vilda och ensliga.

Katarina

jokullsarlon-5jokullsarlon-8 jokullsarlon-9 jökulsarlon jokullsarlon-11 jokullsarlon-12 jökulsarlon Jökullsarlon Jökullsarlon Jökullsarlon Jökullsarlonjökulsarlon jokullsarlon-20 jokullsarlon-21 Jökullsarlon jokullsarlon-23 jökulsarlon jokullsarlon-25 jokullsarlon-26 jokullsarlon-27 jokullsarlon-28

Resan, som går att följa i sociala medier under namnet #NordicRoadtrip, gjordes i samarbete med Guide to Iceland. 

Text, bild och åsikt är som vanligt mina egna.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.