Resor
comment 1

5 resiga filmtips till sommaren

Sommaren är här och vad bättre än att ha en liten lista med resiga och äventyrliga filmer på lut när solen blir för mycket? Här är en lista på fem filmer för den rese- intresserade.

filmtips-3

Jorden runt på 80 dagar är en äventyrsfilm baserad på boken med samma namn av Jules Verne. En brittisk uppfinnare, en kinesisk tjuv och en fransk konstnär slår sig samman och försöker resa jorden runt under 80 dagar. Boken skrevs på 1800 – talet och måste ha väckt alla 1800 -talisters upptäckarlusta. Passar den som gillar konstig humor och traditionella resformer som luftballong, tåg och ångfartyg.

Angus, Thongs and Perfect Snogging – En romantisk tonårs komedi som utspelar sig på den Engelska kusten och staden Eastbourne. En Bend it like Beckham känsla där miljön, kusten och stranden får ta plats mixad med brittisk humor. För den engelske landsbyggdtoken och den som har barnasinnet kvar. Finns på Netflix.

filmtips-5

Eat, Pray, Love med Julia Roberts. Vackra Italien, mat, vin, Indien, om att hitta sig själv, Bali och naturen. Baserad på en bok som inte behöver närmare presentation. För den visuella Italien – älskande drömmaren. Finns också på Netflix.

Up in the Air med George Clooney. Clooney jobbar med att sparka folk, ett deprimerande jobb som får honom att resa över 300 dagar om året. Han har på grund av sin livsstil blivit besatt av att samla på flygmil och andra förmåner flygandet ger honom och har mål att nå 10 miljoner miles. Underhållande film för den flygintresserade. Spoiler, Clooney når 10 miljoner miles och får uppleva vad som händer då. Finns också på Netflix.

National Treasure med Nicolas Cage tar dig till antarktisk och tillbaka till USA i en jakt på den legendariska tempelriddarskatten. Gåtor, historia och äventyr på hög nivå. En av mina gamla favoritfilmer som väcker upptäckarlusten, får allt som inte är guld att glimma och undervisar samtidigt i en massa amerikansk historia.

Katarina

filmtips-4

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.