Resor
comments 35

Brussels vs Istanbul. Where of to next?

I want to go to Istanbul. My boyfriend want to go to Brussels. If you could choose which city of these to to go for a weekend, which one would you choose?. Brussels with several restaurants on the guide Michelin or Istanbul, where Europe meets Asia and give you either French cooking or Meze?

I know I want to go to Istanbul. The guys want to go to Brussels and have their Moule Frites and look at the peeing boy. I want to go to a Bazaar. Why is the guide Micheline so important?

So everybody? What is your opinion? Brussels or Istanbul? 

Katarina

kockar grythyttan

Well, Brussels have one advantage. It is named, Moule Frites. Chefs Daniel and Elias.

 

35 Comments

 1. Håller med om att Moules Frittes är nånting extra. Men självklart skulle jag hellre ta en weekend i Istanbul än i Bryssel. 🙂

 2. Skulle också välja Istambul.
  Som kock ska kanske hitta nya inspirationkällor än att kolla de gamla.
  Dessutom bryssel är en ganska så ful stad.
  Men ni får slinga sant.
  Ibland går måste man kompromissa, frågan är vem ska göre det. Och vart leder det.

 3. Självklart Istanbul och det säger jag inte för att jag bott i Bryssel i fem år. Det bor i och för sig väldigt många turkar i Bryssel så turkisk mat och butiker hittar du där men utsikten och vädret är inte detsamma. Dock skall sägas att det också bor många marockaner där så mysiga ”tältrestauranger” med mintte finns också och Anderlechts marknad är enorm (Midi något mindre). Chokladen och ölen är nog bättre än i Istanbul också.

 4. Difficult choice. Is money a constraint? If so, then Turkey. If you like architecture and culture, pick Turkey. If you like Chocolate, pick Brussels

 5. Istanbul känns mer spännande, men hur hållbart är det egentligen att åka på en långhelg dit? Jag inser att jag nog uppfattas som en tråkig glädjedödare när jag skriver detta, men är det inte klokare att spara ihop till en längre vistelse om det ska ut och flygas? För hur ansvarstagande är vår tids weekends med flyg egentligen? Till Bryssel kan ni i sig ta er med tåg ganska smidigt. Gör det, vet ja! ?

  • Jo jag argumenterar för att vi ändå tågluffar i juni och att vi då kan åka till Bryssel så att det är mer relevant att åka till Istanbul eftersom det ligger avsides. Det är längre, ja, men det känns inte troligt att man åker dit med tåg. Tyvärr är ju flyg omiljövänligt men jag vill till Istanbul och då är det ju så.. Tåg är ju ett alternativ men man får ju inte ta ledigt hur mycket som helst så då räcker inte mina semesterdagar, så då måste jag jobba in den tiden. Lite tråkigt. Sen de jag reser med är nog inte intresserade av tåg.. Men kan ju alltid kolla.

   • Ja, ibland är flyg det enda rimliga alternativet. Och du har ju reflekterat över frågan och vrider och vänder på alternativen. Tänk om alla ville göra det ?

    • hehe. jo det är sant. Faktiskt skulle jag välja tåg om jag bara hade tiden. Vi har ju egentligen fastnat i ett liv som inte är hållbart snarare än den personliga livsstilen. Dvs, om jag inte behövde jobba 40h i veckan året runt med 6v semester hade jag kanske tagit längre resor. Men man får inte vara ledig utan betalning för att resa, då får man säga upp sig. Hade jag haft längre semester hade jag varit iväg längre tid, men när vi jobbar bort livet är det svårt.

     • Ja, det är ett viktigt perspektiv på hållbarhet, hur livsstilen ska bli långsiktigt hållbar för såväl planeten som personen. Till ganska stor del är vi intvingade i strukturer vi bara får lov att tugga i sig. Frågan är på vilka punkter vi kan göra ”motstånd”, välja en alternativ väg – och vilket pris det har.

     • Ja det går inte med mitt jobb iaf. Som egen företagare tänker jag att jag skulle kunna påverka mer. I mitt jobb är jag på tre orter varav en ort ligger 7 mil bort. Den är jag på i snitt en dag i veckan. Att åka dit tar 1.45 enkel väg med buss och ca 50 min med taxi eller hyrbil. Du kan ju själv tänka vilket alternativ som är det man i jobbet måste välja. Å andra sidan kan man argumentera att jag inte måste vara på den orten i snitt en dag i veckan, det skulle dock innebära att jag skulle behöva ha möten över telefon eller telebild. Vi kör redan måndagsmöten över telefon. Min erfarenhet är tyvärr att ”man sitter av tiden” och tappar både ”engagemang och den röda tråden” när man gör det. Man kan argumentera för att tekniken är bra, men något tappar man bort när man inte möts. Så ja, både jobb, tankar och livsstil går ju ihop. Men i dagens samhälle av massproduktion och hets är det svårt att gå motströms och ställa om. Man kan ju dock försöka att inspirera andra till förändring och sig själv med! 🙂

 6. Istanbul! 😀 Jag vet inte ens vad Moule Frites är så valet var ganska enkelt.. haha, nej skämt åsido. Turkiet är fint och skulle gärna åka till Istanbul! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.