Livet och bloggen
comments 29

The truth about everyday life.

A discussion arose on lunch yesterday at work and it was about how I and the others felt about cleaning. Do we clean toilets, dust or just floors? Do we always do the dishes before going to bed and do we always put our clothes back in the closet after work or do we just leave it on the floor? Make the bed? Anyone?

If this was a competition I would hit the grand slam of all grand slams. Except for one maybe, and that is the bathroom. MY limit for bathroom cleaning is when the metallic and the mirror start having spots of toothpaste. So is the case this week after getting playstations 4. I can´t even look at it anymore.

But check out the other rooms and see, you are not alone!

 

 

This is my attempt to clean out my closet and letting you know that, well, the everyday person rather jump inbetween the stacks of clothes than acutally pic them up.

But what are your cleaning routine then? I´m dying to know!

Katarina

29 Comments

 1. For the most part I’m neat. When I take off clothes they go in a hamper and are washed once a week. Dishes are almost always done before going to bed. However flat surfaces are my downfall. They seem to randomly collect piles of paper – especially on the office desk.

 2. Åh så befriande se! Jag är precis som du, slarvig men stör mig ändå lite på det vilket gör att jag konstant har dåligt samvete att jag borde bättra mig…. Men nyårslöfte är att göra diskbänken varje kväll! Hållit hittills 🙂

 3. You don’t have to worry too much about your house, Katarina. A lot of people don’t notice too much in regard to other people’s stuff. I used to say to myself, no one ever died saying, ”I am so glad I never had an untidy house” – Better to live your life, and do only the amount of cleaning necessary. I don’t mind washing and sweeping, it is dusting that annoys me…. such a thankless task. It is back the moment you turn your back!!

 4. Jag tog några sefies (nåja det blev ganska så många) och jag trodde att jag hade okej hemma. Men på bilderna mina så ser jag att det ser för jäkligt ut. Men två sak som jag har alltid pli på. Sängen som är alltid bäddad om jag inte ligger i, och disken är alltid diskad ( har inte diskmaskin) men så fort nåt blir använd så diskar jag den omedelbart. Jag önskar att jag var lika konsekvent med allt annat också.

 5. Vi diskar alltid dvs min man gör det! Toan är alltid ren, mitt jobb. Ingen har bäddningen på sin agenda, så vi anser att sängar mår bäst av att luftas! Kläder likaså, men dom ligger inte på golvet! 😉

  • Haha. Eller hur. Visserligen är det så att jag inte slänger jobbkläder på golvet allt för ofta men glömmer dem ute tills de frusit fast, det händer!

 6. Jag slänger mina kläder överallt.. lämnar saker överallt.. Sen ibland får jag något ryck och städar så det är jättefint och lovar mig själv att aldrig ha det så stökigt igen.. Någon dag senare så har jag glömt mitt löfte och det är stökigt igen..

 7. Underbart! Tack för att du delar! Vi har städhjälp numera och tur är väl det, då blir det rent åtminstone varannan vecka. Men grejer ligger det lite överallt framförallt leksaker. Även om jag försöker bli bättre på att plocka.

  • Ja men städhjälp skulle definitivt vara något för mig och herrn i huset också. Ska föreslå det 😉 Måste vara billigt när man har en tvåa iaf. #nocleaningjanuary

 8. Ja, visst är det konstigt att man kan vara så otroligt lika varandra ibland 😀 Jag glömde förresten nämna att diska det hatar jag!

 9. Jag vill ha så mycket ordning jag kan, har svårt för när det dräller saker. Dock så har jag på min sida av sängen otroligt svårt att få till vettig ordning. Det har blivit en uppsamlingsplats för kläder, inte inlagd tvätt, lite magasin och sånt. Har föreslagit att vi ska skaffa ny och mindre säng eftersom vi ändå bara använder 120 av de 180 vi har idag. Resten? Drällande saker. Usch. 🙂

 10. We have a live-in helper so I have never knowingly had anything to do with cleaning. I know it happens but how and when is one of life’s great mysteries I am happy to leave unsolved.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.