Livet och bloggen
comments 13

Fem för fem – five for five

Fick en frågeutmaning under gårdagen av Johanna, Lady & a Tramp. Eller jag fick vetskapen om den på lördagen. Vet inte riktigt hur den funkar men måste ju såklart utmana andra också. Så välkommen till utmaningen Antonia, M-R och Hållbara handlingar.

Kan ju lätt påstå att frågorna inte passar mig varför det blev ännu roligare på något sätt.. I normalfallet tackar jag annars nej till utmaningar, men denna antog jag. Nåväl, vi kör!

1. Vilket livsmedel kan du inte leva utan?

Min spontana tanke är ju att det nog helt klart är mer än ett livsmedel människan inte kan leva utan. Så frågan är ologisk, var på ett ologiskt svar krävs. Ägg har många svarat, jag är frestad att svara samma sak men anger i stället det jag i hjärtat känner att jag inte kan leva utan: Lakrits, lakrits och åter lakrits. Genom tiderna har det funnits många favoriter i lakritsnästet, framför allt djungelvrål, de salta figurerna i Gott och Blandat, Salta Katten och några havrelakritsgodisar jag hittade på hälsokostbutiken. Hade inga godisar hemma just nu, annars hade jag gärna fotat dem och lagt ut här också. Men alla svenskar, ni vet vad jag pratar om. Ni andra vet att det är det det äckliga svarta salta godiset alla skandinaver äter. Jag kan glatt meddela, att det blir äckligare, om man åker till Finland.

2. Godaste efterrätten?

Kladdkaka. Kräver inget utbrett svar. I´ll eat it all day, everyday, om jag får chansen. Tur att jag har en stor kamera att släpa på.

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?

Tränar? Om jag får all tid i världen tränar jag inte, men om jag måste nämna någon träningsform anger jag foto-promenader. Tycker det kan bli en egen träningsform vid det här laget och tänker att det kan bli den nästa stora träningsformen.

4. Bästa träningsredskapet?

Kameran. Det redskap som får mig att gå ut, även om det är dåligt väder och kallt.

5. Vad är du tacksam för just nu?

* Att det finns värmeljus och mysbelysning.

* Att andra drar i trådar när jag är novembertrött och inte orkar.

* Att lägenheten sköter sig själv numera när jag inte har husdjur. Behöver knappt städa, får nya husdjur på köpet när jag avstår. Hallå dammråttor!

 

In english–>

Got a question challenge yesterday by Johanna, Lady & A Tramp. Or I got knowledge of it on Saturday. Do not really know how it works but has to challenge others as well. So welcome to the challenge Antonia, M-R and Hållbara handlingar (Sustainable Actions). Se links above to the other blogs in the Swedish text.

Can easily admit say that the questions do not fit me why it was even more fun anyway .. Normally I otherwise reject challenges, but this I wanted to participate in. Well, lets go!

1. What food can you not live without?

My spontaneous reaction is that it probably is clearly more than a food man can not live without. So the question is illogical, why an illogical response is required. Eggs have many answered, I am tempted to answer the same thing but instead I will answer what my heart answers me. I can not live without: Licorice, Licorice and licorice. Through my 30 years of living there have been many favorites in the nest of licorice, especially djungelvrål (roars from the djungle), the savory characters in the Gott och blandat (Good and Mixed), Salta katten (the salt cat) and some havrelakritsgodisar (lictorice and oatmeal) I found at health food store. Have no candy at home right now, otherwise I would gladly photographed them. But all Swedes, you know what I’m talking about. The rest of you know that it is the disgusting black salty treats all Scandinavians eat. I can happily report that it becomes more disgusting, if you go to Finland.

2. a tasty dessert?

Chocolate cake. Requires no widespread response. I’ll eat it all day, every day, if I get the chance. Luckily I have a heavy camera to carry around..

3. What do you train when you have all the time in the world?

Working out? If I get all the time in the world  I do not exercise, but if I have to mention any form of exercise I´ll say the photo-walks. Think it can become the next new thing soon.

4. Best training tool?

The camera. The tool that forces me to go out, even if it’s bad weather and cold.

5. What are you grateful for right now?

* That there are tea lights and soft, indoor lighting.

* That other people pull the threads when I’m in November are tired and not to be bothered.

* That the apartment takes care of itself now when I do not have pets. Hardly need to clean up, get new pets when I skip the cleaning. Hey dust bunnies!

Well, thats it folks. Take care!

Katarina

HH7A3876

My cosy globe- lamp in the kitchen. This one Martin found in the basement, thrown away like trash when we needed a lamp the most!

 

 

13 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.