Livet och bloggen
comments 24

Nightphoto from my summercabin.

Exhausted from being in my summer cabin over midsummer and the Gotland-trip. Don´t have strength enough to edit all photos. Tomorrow a friend of mine is coming for a shoot of her baby. It is going to be interesting to practice baby photography again.

A new favorite, which I tried the first time yesterday is night photography with long shutterspead. This photo is taken with iso 160, shutterspead 13 sekonds and with a aperture of 8 (f). The whitebalance was set during the day and I never changed it, it was adjusted for sunny weather but I liked the effect it had on night. It is taken with my Canon 5D and there is no photoediting afterwards.

What do you think?

Katarina

HH7A5817

24 Comments

   • Det har jag också funderat på att göra, men orkar inte släpa med mig stativ. Men ska göra det förr eller senare.

    • Jag satte kameran på en stenmur vid sjön faktiskt. Men ja, stativ är segt och mörkt måste det vara. Jag är lite mörkrädd ja så…

     • Jag försökte göra det vid stadshuset, mitt på dan. Det fanns en klappstol uppställd där och då passade jag på. Jag fick skakningar i bilden i alla fal. Men gillade det skakiga resultatet ändå. Hade faktiskt uppe bilderna i våras. Vattnet blev lite smoothie-aktig.

     • Ja, det slätar ut vatten med lång slutar tid. På den bilden jag hade använde jag 13 sekunders slutartid. Det går till 30 sen är det bulb som gäller. Med 13 sekunder går det aldrig att ta i dagsljus, men man kan använda gråfilter som är tjocka, men då måste man först ställa in normalläge och sedan räkna ut (det finns appar) ny slutartid eller något liknande. Jag har inte prövat men skulle gärna prova. Jag vet inte om jag minns dina bilder.

     • Och jag är dålig på att tagga, försökte hitta den men icke gick bra alls.

     • ja samma här. DÅLIG på satt tagga. Nu taggar jag engelska vilket är värre. en blandning av engelska och svenska taggar. haha

 1. Du har presenterat många fina bilder från Gotland. Denna bild är VRÅL-tjusig. 🙂
  Älskar dimman som ligger svagt över vattnet i bortkant.
  Bra jobbat. Jag är imponerad.
  Önskar dig en fortsatt fin sommar.

 2. Inget sommaruppehåll från min sida. Idag blir det lite, typ spam. Lite fler inlägg än vanligt, på en och samma dag. Både text, musik och bilder kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.