Peru, Resor, Sydamerika
comments 32

Glad Påsk- Happy easter everybody!

 

This is my second time I´m celebrating easter out of Sweden. I have also celebrated it in Greece with my relatives before. In Greece we visited neighbours and grilled a whole lamb in the garden, that is about as much I can remember. This was in 2008.

In Peru I´ve learned some more. Thursday me, Elia and Robert went to the museum of gold in Lima. That was crazy, but photos weren´t allowed. Going how we passed plaza de armas, with the though of looking on some artisans and having a bite to eat. This was what we call Skärtorsdagen in Sweden, Jueves Santo in Spanishs and in English it is the Maundy Thursday. A pitcure says more than a thousand words, yes, but in this case it displays thousands of people in Lima, following the tradition this day of visiting six churches making it impossible for us to enter the center. Roberto never found a parking spot, but had to guard the car while we where eating.
HH7A9799 HH7A9798 HH7A9791

 

This is the cathedral in Lima.

HH7A9804

On Good Friday, långfredagen or Viernes Santo we had easter meal which in Peru is the traditional Peruvian cuisine without meat. This I think is to celebrate Jesus somehow.

HH7A9807 HH7A9808 HH7A9809 HH7A9815

Ending with a family photo. Today it is Sábado Pascua, Easter Saturday or påskafton. Happy easter everybody!

Katarina

photos taken by me with me Canon 5D, 24-105 mm Canon lens and ed in Lightroom.

 

32 Comments

 1. Wow…vad mycket folk på dem första bilderna. Samlas de till gudstjänst? Jag anar att de flesta är katoliker och då blir det storslaget.
  Kul att vara utomlands på påsk. Du får känna in dig på nya traditioner en sill, skinka och köttbulle. 😉
  Önskar dig en Glad Påsk!

  • Precis. Deras ceviche är ju inte helt skiljt från sill eftersom det också är rå fisk i små bitar i en sås som heter leche de tigre. Skillnaden är väl att det är starkt som attan.Det är rocoto (hur man nu stavar det) något som är starkare än chili. Men ska göra ett inlägg om Ceviche en dag eftersom det är med på Times list och vi har varit på den restarangen som föreslås i Time samt att Vi ska till den andra som de föreslår vilken är Martins jobb/praktik

    • Ja samma här. Men det är många som reagerar. De satte faktiskt min sambo på att smaka av Cevichen med motiveringen ” är ju från Europa, är detta för starkt” efter klagomål på att såsen var för stark. haha

 2. I think I see breaded eggplant on the plates – YUM !! Eggplant is just about my favourite veg., when it’s cooked right. Can hardly believe those crowds, Katarina ! – almost alarming …

 3. Kristus är uppstånden! Glad Påsk! Spännande att höra om det lokala påskfirandet. Själv har jag just vaknat och är lite trött efter påsknattsmässa i Vallby kyrka (utanför Enköping) och efterföljande uppståndelsefest hos Mariadöttrarna (en kommunitet i Svenska kyrkan). En av många fina delar av denna tradition är att församlingen går runt på kyrkogården och sjunger om påskens glädje för de döda!

  • Vad härligt! Låter som något extra. Är lite nyfiken på hur man firar de religiösa högtiderna faktiskt. Jag har liksom mer koll på påskärringen än vad som händer i kyrkan eller vad som hände med jesus och det är lite pinsamt, även om jag inte är religiös per say, så känns det som viktig kunskap.

 4. Lasse Tollemark says

  Glad Påsk Katarina! BTW middagen igår var lyckad och den franska kocken lyckades hitta alla ingredienser i Kabul, inklusive gåslever och anka. Det hela avnjöts med ett par goda flaskor vin. Menyn var som följer:

  – Foie gras salade,
  – Canard confit complete avec du poulet,
  – Pommes de terre a la sarladaise,
  – Tarte citron ou salade de fruit

  Det du!

  //Lars

  • Spännande! Det lät som en avancerad middag om man inte har lite koll sedan innan. Men vad härligt att få det serverat. Maten är helt galen i Peru, tycker det är värt att säga igen.

 5. Pingback: Länge leve kläderna- i Peru | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.