Livet och bloggen
comments 4

Katarinas Nyårskarameller

För att summera året så var det i mångt och mycket ett fotoår då det var i år jag lärde mig fota, på riktigt, och därför inleder jag nyårssummeringen med årets bild. Bilden är tagen på Johanna, min barndomskamrat som gifte sig under sommaren och bilden är från hennes möhippa. Bildens togs med min Samsungs NX 10. Nedan följer sedan ett axplock av bilder från året tagna med mobiler och min Samsung, redigerade och inte redigerade, med instagramfilter och utan. Enjoy!

johanna retusch

I januari hade jag och sambon bott i snart 6 månader i Grythyttan och började bli etablerade. Jag pendlade 18 mil om dagen till mitt jobb i Munkfors med min bil och kände mig ytterst omiljövänlig men upptäckte det sköna i den timmen på morgonen och eftermiddagen jag fick för mig själv, dvs jag och min ljudbok.

IMG_1037

I februari talade jag om för chefen om att jag ämnade att studera till hösten. Jag hittade det program jag nu studerar till på Örebro universitet. Vintern var ganska kall med mycket snö, hela tiden.

IMG_1040

I mars började jag studera spanska på distans via komvux i Hällefors, dels för att jag vill lära mig spanska och dels för att jag behövde komma igång med studier igen.

I april fick jag upp ögonen för foto och köpte Martins lillasysters systemkamera, min Samsung. Mycket roliga foton togs på vårkanten med autofocus och auto-allt för den delen. Det dröjde till höstkanten innan jag förstod att M på den där runda saken stod för manuella inställningar men mot slutet av året började jag dock att klara av kameran bättre och är mitt i processen på att uppgradera den till en som är strået vassare.

SAM_4087

I maj jobbade jag sista dagen på arbetsförmedlingen i Munkfors och vi var ute och fiskade med jobbet. Vi hade fått en ny chef under våren som hette Karin och Karin, ja hon drog upp en aborre till sin egen förvåning.

SAM_1603

I juni var jag klar med min första spanskakurs och sambon, jag och mamma vi for till Barcelona. I Barcelona gluttade vi och glanade mest i skyltfönster hela dan, men åt också en och annan tapas och hamburgare och besökte den berömda stranden, utan att bada. Fötterna värkte av promenaderna som museibesöken och avtryckarfingret började ömma efter ett tag.

SAM_1677

SAM_1714

SAM_1722

SAM_1725

SAM_1727 SAM_1728 SAM_1733 SAM_1735 SAM_1737 SAM_1746 SAM_1755 SAM_1761 SAM_1762 SAM_1781 SAM_1775 SAM_1806 SAM_1809 SAM_1817 SAM_1828 SAM_1831SAM_1838 SAM_1967

I juli jobbade jag på mitt nya jobb på arbetsförmedlingen i Hällefors där jag jobbade med ungdomar hela sommaren. Många taxiresor långa blev det till arbetsförmedlingarna i Lindesberg och Nora och fick således nya bekantskaper i taxichaufförerna. En talade om för mig att i Hällefors finns en egen hundras, jag tror det var en spets, som är rödbrun i färgen och avlades fram av den som jobbade eller ägde det gamla bruket på början av 1900-talet.

johanna retusch

Redigerad i Adobe Photoshop Lightroom 5. Tagen med Samsung NX 10.

I augusti hade jag en vecka semester, där jag gjorde ingenting i väntan på att börja mina universitetsstudier. Tidigt i augusti var jag på bröllop där min barndomskompis Johanna gifte sig.

I september började jag så äntligen universitetet igen och fick på köpet se en varg på väg hem från krogen. Vem trodde att det skulle hända?! Tjatat och gnatat som jag gjort till sambon om att få se en så hände det äntligen.

I oktober började universitet ställa sina krav och huvudet dök slutligen djupt ner i pluggböckerna efter septembers introduktion av nya studenter. Jag lärde mig mycket på kort tid och processar fortfarande det jag tog in då. Min sambo försökte fota mig och trädet med sin Iphone när jag och han väntade på Kalle, Martins kompis här i Grythyttan. Det gick inget bra först så efter lite coachning tog han följande foto. Jag coachar han fortfarande emellanåt för att han ska lära sig att fota, när han inte märker och nu när jag köper en ny kamera 2014 så får vi se om jag kan lura på honom min Samsung lite mer.

bild

I november var vädret fantastiskt och jag tog mycket foton. Jag bestämde mig för att studera spanska igen och anmälde mig till en kurs som jag fortfarande inte kommit igång med. Aj då.

SAM_3910

I december var jag på en miljökonferens för naturvårdsverket och knöt nya kontakter. Jag hälsade på Carro B i Stockholm och fick insupa Stockholmsatmosfären. Under slutet av december åkte vi åter till hemstaden där vi mest låg på soffan och socialiserade oss med gamla bekanta. Återigen blev det mycket foton och skratt.

Jag blickar nu framåt och önskar att 2014 bjuder på mer resor, skratt och foton. Jag önskar att jag blir mer miljövänlig, utan att behöva anstränga mig allt för mycket ack för blir det för jobbigt hålls ju löftena sällan. Jag önskar att jag skriver många lyckade artiklar, att vi kommer iväg till Peru under våren och att jag blir klar med min sida om min vintagegarderob så att mina läsare kan spana vackra bilder på vintagekläder hela dagarna. Jag önskar också innerligt att jag kan bestämma mig för vilken kamera jag vill ha innan mellandagsrean är slut.

Katarina

4 Comments

  1. Pingback: Katarinas nyårskarameller- september till december | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.