Miljö
Leave a comment

Medborgardialog om hållbar utveckling

FN:s nya klimatrapport har sannerligen snabbt gjort miljö och hållbar utveckling modernt igen. Satt och studerade i universitetsbiblioteket tidigare idag då en journalist kom fram till mig. Det känns inte som att det är så ofta som lokala journalister ägnar sig åt miljöproblem, trots att de påverkar oss alla, så det kändes varmt välkommet hos mig. Journalisten frågade ”Vad är miljö för dig” eller ”Vad betyder miljö för dig”, samt tog en horribel bild som inte hör till poängen. Inte helt lätta frågor. Vad svarade jag? Efter lite funderande blev det ren luft och att undslippa katastrofer såsom översvämningar som fick bli mitt svar.

Pratade förra veckan om att man kan få energi och klimatrådgivning av Hällefors kommun gratis och nu ökar de ytterligare med gratis bio med möjlighet att diskutera hållbar utveckling för Hällefors 2030 efter filmen. Helt klart nya och innovativa sätt av vår kommun att få delaktighet hos sina medborgare. Man kallar det t om ett tillfälle för medborgardialog. Frågan är om man sedan tar till sig de åsikter och förslag som blir. Det får vara osagt idag.

Katarina

Samsung Nx10, 18-55mm objektiv

Samsung Nx10, 18-55mm objektiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.