Resor
comments 5

Det är inte alltid enkelt att äga

Det är inte alltid enkelt att äga en gammal bostadsrätt för nån som nu trodde det. De kostar fasligt mycket vill jag lova! Särskilt om kommunnamnet är Stockholm och det finns en tunnelbana inom livstids promenadavstånd från adressen. Det finns det ju där jag bor. Något jag förvisso varit jättetacksam över, don´t get me wrong, nu när snön kommit i drivor och sköljt bort mina cykelmöjligheter, min frihet. Snön som jag knappt sett röken av under mina tidigare fem år i Stockholm.

Men det här att äga, varför är folk så fasligt intresserade av det? Det är ju mest dyrt och jobbigt märker man ju när man själv äger. Det har nu snart gått ett år sedan vi köpte bostadsrätten vi i mars 2020 hastigt och lustigt flyttade in i. Den är rätt skruttig får jag erkänna. Även ordet skruttig kostar pengar i bostadrättsvärlden. Om man kan leva i skruttigt kommer man undan och det kan jag, det är tills vitala saker börja gå sönder, som kylskåp, spis, tvättmaskin och bil, kanske gärna genast och samtidigt också, då kommer man inte undan. Fast sen vill man egentligen inte ha för skruttigt omkring sig heller, som tapeterna i hallen som trillar av och till följd gnags sönder av en gnaggirig kanin eller avskavda lister, don´t get me started on listerna. Däremot vill man ha den fantastiska 50 – tals touchen vår bostad har, både ha och bevara. Bevara, det kostar pengar det också, ska det visa sig. Allt kostar pengar när man har en bostadsrätt lär man sig fort, vare sig man gör något med den eller inte. Så var börjar man då när kylskåpet sjunger på sista versen varje söndag och tvättmaskinen heter Tvättbjörnen och sedan länge har slutat att tillverkas?

Katarina

5 Comments

  1. En av anledningarna till att vi inte köpt något än, det och att vi inte har sparat ihop minst 700,000 kronor som handpenning än (husen här i krokarna går på minst 350,000$, och då kan man inte räkna med något modern kök inte)….annars får man väl se det som en investering, kylskåp, spis och tvättmaskin ska ju hålla ett tag. Kan man lägga undan ett par hundra i månaden så kanske man skrapat ihop till den där tvättmaskinen snart…eller hoppas på skatteåterbäringen. Men skämt åsido, börja med det man behöver mest. Så får man strunta i allt annat så länge.

  2. Vet inte hur jag orkar pendla….det blir svårare och svårare för varje vecka som går. Efter varje helg så känns det så jäkla trist att sätta sig i bilen och köra igen. Försöker jobba hemma Torsdagar och Fredagar, så då blir man lite bortskämd med att slippa köra. Att jag letar nytt jobb något närmare är nog ingen hemlighet haha.
    Vi siktar på att ha råd att köpa ett hus om kanske 5 år….då kanske huspriserna blivit lite mer vettiga också.
    Och ca 700,000 om man vill lägga 20% som man nog bör, men det finns folk som bara lägger 3% i handpenning….har man tur kanske man kommer undan med bara 600,000…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.