Resor
comments 2

Nu prövar jag lyckan med vanligt grönt te

Hjärnan yr runt likt snö och regnblandningen som drabbade Högdalen igår natt. Jag försöker planera studier och arbete för våren och det är som att lägga ett pussel med många bitar, kanske för många nu när antagningsbeskeden till vårens kurser helt plötsligt börjar snöa in. Först var jag reserv på allt jag sökt, nu är jag plötsligt antagen till en hel radda kurser, så många att jag måste tacka nej till fler än en. Nu gäller det bara att välja och jag har valt att studera två litteraturkurser, en för att det är den jag tänkt från början och en annan för att jag inte kan låta bli. Den första om Ungdomslitteratur och den andra om Astrid Lindgren.

Sitter och skriver på Espresso House i Globen, blicken riktat i i Globens vita och runda vägg med en grönt te i handen. Vad är det med vintern och tedrickarlustan? Sist drack jag deras chailatte och kan starkt rekommendera att inte ta den. Hujedamej för sött te! Nu prövar jag lyckan med vanligt grönt te med en gnutta agavesirap. Jag övervakade den gnuttan noggrant vill jag lova och ska lika noggrant och metodiskt tacka nej till antagningsbeskeden som nu droppar in.

Katarina

2 Comments

  1. Grattis till antagningsbeskeden! Har alltid tänkt att jag ska söka något eftersom det är gratis i Sverige. Men glömmer alltid, och sedan finns (fanns) det inte så många distanskurser. Vi hade vår snöstorm och även fast jag älskar när det snöar tackar jag ödmjukast för att vi inte har haft några fler stora snöstormar. Det med tanke på att jag kör nästan 12 mil en väg med New Yorks galnaste bilister i morgontimmarna och kvällstimmarna när jag tar mig till jobbet. Älskar dock att vi faktiskt fick en snöstorm iallafall, precis innan jul. Som sedan i vanlig tajming regnade bort på julafton..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.