Resor
comments 6

Midsommarbryderier

Glad midsommar och en somrig försmak från Äntligen vilse, Fantasiresor och Resfredag!

Jag glömmer så ofta vad jag gjort men inser vilket fantastiskt liv jag skapade för sådär sju år sedan när jag startade bloggen som senare kom att bli Äntligen vilse. Vilken resa det blivit och vad mycket vänner jag träffat under den här tiden som jag innerligt saknar allt mer. Mina verkliga internetvänner som finns där i etern såväl som i verkligheten på resor och vardagslunchsnack. De flesta bloggar dessutom faktiskt fortfarande idag, när man talar om bloggdöd och annat.

Sofia, Fantasiresor
Gamla Enskede – bageri

Midsommar är en sådan där tid när man blickar tillbaka och tänker ”vad gjorde jag förra midsommar?” likt versen från en skräckfilm för att inse att jag nu många år i rad har firat midsommar med bloggvänner. De har funnits där när singelskapet i sin femtehjul-effekt skapat situationer där midsommar kanske i slutändan ändå är den tråkigaste högtiden.

Nynäshamn
Annika, Resfredag

De senaste tre åren har jag spenderat midsommar på resande fot. Det är fantastiskt vad det där singelskapet gör med oss, ser till att vi äventyrar och inte bara sitter hemma och har tråkigt.

Vill du läsa mina tidigare midsommarinlägg?

Midsommar i Italien; Bland midsommarblomster i doktorns hus

Midsommar i Alaska; Rödbetspasta och amerikansk brännboll under en midsommarkväll i McCarthy. Alaska

Midsommar i Frankrike; Midsommar med Alice och Monet i Normandie

Skogskyrkogården
skogskyrkogården
skogskyrkogården

I år spenderar jag midsommar hemma med Erik och hans kompisar och mina. Även om resor inte är temat, så är gården ny för oss och Skebokvarnsvägen känns ibland som ett äventyr det också. Det känns som att jag började firandet redan igår när jag stängde ner datorn strax efter lunch, spatserade ut i Globengallerian och mötte Sofia för lite näräventyr, som först var tänkt att handla om vandring, förberedd till tänderna med boken Vandra i Stockholm och termos men som slutade med räkmacka i Gamla Enskede, Grönväxtrike – kanelbulle-promenad och mer räkor i Nynäshamn och en prunkande solnedgång vid Skogskyrkogården. Bilder säger mer än tusen ord.

Nu är det dags att komma igång med midsommarbestyren men först vill jag önska dig en Glad midsommar. Vad ska du göra idag?

Katarina

6 Comments

 1. Midsommar är ju det svenskaste som finns för många, men det är alltid svårt att få till på den här sidan av Atlanten. Firade med blomkransar i håret och midsommarstång i Fairbanks när en annan svensk bodde där, och faktiskt ytterligare en gång efter det hos en annan svensk. I Madison firade vi med skandinaviska gruppen en gång, men blir alltid lite påklistrat då. I år har vi beställt picknick mat från Red Rooster, svensk midsommarmat alltså!!, och ska ta med några öl gå och hämta upp maten och sätta oss i Central Park är tanken! Sedan firar vi på taket imorgon igen med vår granne 🙂 Idag är det ju även Juneteenth så vi får väl fira det lite också!

  Hoppas ni får det fint på gården!! 🙂

  • Katarina says

   Det är det svenskaste. Ibland det svåraste att fira. Det finns en anledning att jag smitit utomlands tre år i rad. Det är inte en singelhelg, hur man än vrider och vänder på det. Hur var midsommarmaten på Red Rooster? Erik sa att han varit där och tyckte det var sådär överskattat, bra men alldeles för högljutt, man är ju känslig svensk. 😉

   Hur firas Juneteenth?

   • Har hört av andra att Red Rooster är lite överskattat! Vi tog ju med oss maten (eftersom inga resturanger får ha personer inne) och satte oss i Central Park. All mat var jättegod. Sill, gubbröra, rödbetssallad köttbullar etc. Väldigt lyckat.
    Juneteenth har främst firats i Texas. Emancipation proclamation som friade de svarta slavarna skrevs ju in 1863, men det undanhölls från Texas slavarna ända tills 19 Juni 1865. Så i Texas firas det med parad osv, tror även de har miss Juneteenth osv. På andra ställen firas det med BBQ, och tillställningar. Tänk 4e Juli 🙂

    • Katarina says

     Spännande! Har aldrig hört om det tidigare, fören i år eller nu i juni, för att vara exakt. Men spännande att lära nytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.