Resor
comments 4

I början av något går allting bra

När man tränat så att lederna börjar gnissla, umgåtts på social distanserings-vis med alla som vill och nu börjar få slut på vänner som vill ses. Vad gör man då?

På socialdistansering-häng på Selmedalsvägen i Axelsberg

I början av virustiden var det inte en så svår tanke att stanna hemma. Att precis ha bytt bostad betyder massa hemarbete och med ny bostad finner jag mig rensa garderoben, pyssla med krukväxterna och baka som aldrig förr. Jag har tom börjat lyssna på radio och titta på TV igen. Bara det.

Gin & Tonic ”Spring Thyme”
50 ml gin
20 ml St-Germain fläderlikör (nr 87650)
100 ml premium tonic
Garnera med en skiva blodgrape och en liten knippe färsk timjan.

recept från Elle Mat och Vin.

I början av något går allting bra

Jag sitter vid köksbordet precis som alltid när jag bloggar, det är här jag sitter. Det är Valborg och jag ser Nisse springa fram och tillbaka och göra vad som ser ut att vara glädjeskutt lite varstans, som om han hoppar och slår samman fötterna i luften. Har i efterhand förstått att det kanske inte är det det är, utan ett sätt att avreagera sig när man har för mycket energi.

Jag har också för mycket energi Nisse. Jag vill springa, hoppa och slå ihop fötterna jag också. Jag har för mycket längt ut, om jag tränar mer går min kropp sönder. Jag har pysslat och fantasirest klart och jag vill upptäcka världen och det är nu.

Jag längtar efter hederlig semester med äventyr till följd och det gör resten av Sverige med. Jag längtar efter korta utflykter till spännande svenska resmål, faktiskt just nu radiostationen i Varberg och sedan långa oändliga roadtrips i den svenska vildmarken. Tuffa runt Vildmarksvägen och släpa fötterna runt Jämtlandstriangeln har varit på min lista alltför länge redan.

Olja däck och plantera om. Hur länge kan man pyssla hemma, kan man ju undra?

Men det är ju inom räckhåll?

Jag har börjat känna räckhållet. Sommaren är här och då måste väl ändå virustiden lugna sig kan man ju tycka.

Var det med de orden svenskens själ dog?

Så kom det här i onsdags, ”Kan bli svårt att resa inrikes i sommar”. Jag känner statsministerns ord sjunka in och min kropp förvandlades till is på några få sekunder. Vi klarar mycket som folk, det gör vi Stefan, envisa och stretiga som vi är, precis som du säger. Men att resa är djupt rotat i svensk folksjäl.

Var det med de orden svenskens själ dog?

Katarina

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.