Resor
comment 1

Sommarpepp.

Jag sitter i min fåtölj med fötterna på min fotpall med balkongdörren på glänt. Fåglarna sjunger och man kan riktigt känna hur de tar i från botten av sina små fågeltassar. Är inte det sommarpepp så säg!

Jimmy hälsade på i Stockholm förra helgen och påminde mig som den trogna bloggläsare han är att jag inte har bloggat på väldigt länge. Så det här inlägget är till dig Jimmy. Gillar man skoter och vintersport kan man följa Jimmy på instagram om man vill. Till vintern blir det mycket snö, norrsken och skotrar.

Sommarpepp är så mycket för mig. Det är ljuset, värmen och energin som kommer tillbaka. Det är människornas pigga ansikten omkring mig. Fräknarna på kinderna och klirrandet i ölglaset på Blecks trädäck i Blecktornsparken. Men det är också all reseplanering. Reseplanering = sommarpepp för mig eller sommarpepp = reseplanering. Sommarpeppen tar med sig suget efter att boka resor hej vilt! Så det är det jag gör, mentalt i alla fall, planerar för resor överallt. Om jag hade oändligt med pengar skulle jag nog vara uppbokad varje helg skulle jag tro så mycket planer har jag. Men ja, nu är jag ju inte gjord av pengar så det blir lite mer måttfullt än jag skulle vilja, skulle jag tro.

Alaskiska hängbrosäventyr.

Solnedgång i Norrlandet.

Nya resor väntar under sommaren men först ska vi åka tillbaka till Alaska, kanske mellanlanda på Island för att sedan ta en sväng till Uzbekistan.  Jag verkar då aldrig till att bli klar med Alaska. Med en lång bloggpaus blev det visst mer väntan än tänkt också. Men nu känner jag mig bloggsugen! Kanske är det sommarpeppen så får mig att vilja skriva igen och då är det ju bara hugga i, tänker jag. Läsarna verkar ändå hänga kvar på bloggen trots allt. Det skvallrar i alla fall the lady Google Analytics om. Tacksamt det där att ha bloggat så länge så man kan pausa lite när man vill och inte få en arg Google Analytics tant hängandes i hälarna med dåliga siffror i alla fall.

Kvällssol i Jimmys trädgård i Karesuando. Har exakt den här utsikten som skrivbordsbakgrund på jobbdatorn. Trivs här. 

Vi kommer nog snart landa tillbaka till dagen efter midsommar i Alaska, för midsomrar verkar jag numera alltid fira utomlands tänka sig. Det kan faktisk komma att bli så i år också, då jag fick en inbjudan jag inte kunde tacka nej till. Så så länge som inget oväntat händer, resan blir inställd eller andra katastrofer (de är ju rätt många nuförtiden på alla de vis, peppar peppar) så far jag till Frankrike och damernas fotbolls-VM. Jag ska se matchen mellan Sverige och USA på plats! Så oväntat och så kul. Veckan innan ska jag själv spela match. Vi har en myndighetsturnering på jobbet där vi möter andra myndigheter en till två gånger om året. Jag vet inte vad man ska vara mest förvirrad över, att jag spelar fotboll eller att jag spelar fotboll och faktiskt tycker att det är kul. Kanske är det sommarpeppens fel, det också.

Katarina

Svala sommarbrisar i Pajala förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.