Resor
comments 7

Ett år i böcker – 2018s lista

Listor, listor, listor. Jag har en hel radda listor i min mobil. En av dem är på alla böcker jag läste 2018. Det är alltid så skönt att radera listorna, vilket jag gör när jag publicerat blogginlägget, för då finns ju listan här. Skönt på så vis med en blogg, ett ställe att samla allt.

Här kommer just den listan, böckerna jag läste 2018. För mig ett riktigt bokläsarår, där jag hittat tillbaka till lusten att riktigt konsumera litteratur. Har du läst någon av böckerna jag läste? Vad tyckte du i så fall om dem? I listan som kommer har jag länkat till boken på bokbörsen (secondhand) ifall du blir sugen att klicka hem och läsa någon av dem, vilket du såklart blir.

# Han Kang- Vegetarianen
# Tove Folkesson – Sund (min recension)
# Tales and parables of Riga
# Ernest Hemingway – och solen har sin gång (min recension)
# Lina Wolff – De Polyglotta älskarna
# Chris Kraus – I love Dick
# Bodil Malmsten – Så gör jag
# Astrid Lindgren- Kati i Amerika
# Astrid Lindgren- Ronja Rövardotter (min recension)
# Bodil Malmsten – Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig, loggbok 1 (min recension)

# Anton Tjechov – Damen med Hunden
# Astrid Lindgren – Nils Karlsson Pyssling
# Werner Aspenström – Snölegend
# Astrid Lindgren – Sunnanäng
# A.A Milnes – Nalle Puh (min recension)
# Bodil Malmsten – Kom och hälsa på mig om tusen år, loggbok 2
# Astrid Lindgren – Mio min Mio
# Astrid Lindgren – Kati i Italien (min recension)
# Patrick Modiano – Lilla Smycket (min recension)
# Bodil Malmsten – De från norr kommande leoparderna, loggbok 3

# Bodil Malmsten – Samlade Dikter (min recension)
# Bodil Malmsten – Det här är hjärtat (min recension)
# Hanna Lundström – Rassel Prassel Promenad (min recension)
# Lena Sjöberg – Under ett rabarberblad (min recension)
# Ellen Strömberg – Jaga vatten
# Anita Santesson- När djävulen kom till Bagarmossen
# Bodil Malmsten – Sista boken från Finistere
# Bodil Malmsten – Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag, loggbok 4
# Anna Fredriksson – Avskedsfesten (min recension)
# Isabelle Ståhl – Just nu är jag här (min recension)

# Shaun Bythell – En bokhandlares dagbok (min recension)
# Elin Willows – Inlandet (min recension)
# Elena Favilli & Francesca Cavallo – Godnattsagor för Rebelltjejer
# Graeme Simsion – Projekt Rosie (min recension)
# Theodor Kallifatides – Ännu ett liv
# Karolina Ramqvist – Det är natten (min recension)
# Sara Stridsberg – Darling River
# Bodil Malmsten – Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig, loggbok 5
# Bodil Malmsten – Nästa som rör mig
# Novell: Åtrå – Bodil Malmsten

Läste inte klart;

Hanya Yanagihara – Ett litet liv
# Lori Wilde – Million dollar cowboy
# Gabriella Ullberg Westin – Ensamfjäril
# Rachel Carson – Tyst vår
# Ivar Lo Johansson – Vagabondliv

Katarina

7 Comments

 1. Wow!! Vilken lista. Jag började läsa, eller snarare lyssna på ljudböcker, snappade upp några av de som du rekommenderade. Bodil malmsten med priset på vatten i Finistere, gillar att det är hon som läser boken, känns lite mer som att man är med där och då i trädgården med alla mullvadar. Sedan läste (lyssnade) jag även Lilla Smycket av Patrick Modiano. Annars så är de crime novels, blev helt insatt i det när jag var yngre. Det började med Fjodor Dostojevski Crime and Punishment på typ mellanstadiet tror jag och sedan blev det typ alla Hassel böckerna på den tiden back in the day. Förra året så började jag lyssna om några av Camilla Läckbergs första böcker, och sedan bara fortsatte det. Så blev det Samuel Karlsson efter det, och sedan Sofie Sarenbrant. Lyckades knöka in en bokklubbs bok för en gång skull däremellan, Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Den tyckte jag var väldigt fin. Sedan blev det Viveca stens böcker, och några av Åsa Larsson. Jo jag lyssnade ju på Just nu är jag här också av Isabelle Ståhl. Jag tyckte den var obehaglig, och gillade nog inte den alls såhär i slutändan.
  Har börjat läsa De små tingens gud av Arundhati Roy för det är vår bokklubbs bok, samt Stina Wollters Kring denna kropp. Tror jag ska börja med lite Astrid lindgren nu detta år också 🙂

  • Katarina says

   Haha shit! Du kör på lika mycket som jag typ. Sjukt mkt kriminalare ser jag. Ja ”Just nu är jag här” är lite läskig på sitt sätt, kanske mest för att den ligger väldigt nära situationen för många med psykisk ohälsa och självmedicinering samt dålig självkänsla. ?

   • Ja det är nog därför. Men ändå bra att läsa sådana böcker tror jag, så man får ett annat perspektiv.
    Ja…35 böcker räknade jag till…men jag fuskar ju i princip eftersom jag lyssnar på dom. Jag lyssnar när jag sitter på tunnelbanan, när jag städar, till och med ibland när jag springer haha. Helt galet mycket ibland. Kriminalromaner är ju förstås den stora favvisen, men älskar Per Anders Fogelström och mina drömmars stad serien tex, eller Ivar Lo och statarna. Lite historia liksom, kanske därför jag även gillar Camilla Läckberg för det är alltid lite historia med i bilden,, ja vare sig den kanske är sann eller inte men ändå. Ska spana in några andra av de böcker du läste förra året…så det inte bara blir mord och inga visor 😉

    • Katarina says

     Ja men fogelström vill jag läsa i år! Vad ska man börja med där? Mina drömmars stad serien? Sätter upp den på listan. Haha det är ju inte fusk. Tar minst lika lång tid att lyssna.

 2. åh vilken lista! ljuvligt att ha läst så mycket. men hur väljer du vilka av böckerna du ska skriva om på bloggen? blir det det du gillat lite extra eller är det annat som styr hur du väljer?

  • Katarina says

   Bra fråga! Det är lite slumpen faktiskt. När jag får feeling. Nu har jag läst mkt utan att skriva pga att jag känner att det blir för mkt böcker på bloggen och det är ju inte en bokblogg. Sen har jag inte så mkt att säga om alla böcker. Läser t ex aednan nu, så himla vacker, tar in allt men det kommer inte ut ngt, om du förstår vad jag menar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.