Resor
Leave a comment

Med tåg till Göteborg och Thorskogs slott

1 februari, 2019. Stockholm till Göteborg.

Vi har sett fram emot det så länge, att ta Blå tåget till Göteborg. Restaurangvagnen! Den där restaurangvagnen. Men Blå tåget ställer in så vi får åka SJ. Första klass är det åtminstone, för att Lena tycker det är viktigt att vi slipper fotbollslagen. Första klass är inte fy skam det heller även om vi tror vi ska få bullar men får clementiner. Så vi kompenserar det snabbt med en IPA och chips. Skam den som svälter sig på en tågresa, liksom.

sj mot göteborg

När fyra kvinnor ses pratas d om livet. Vi pratar ideér till en workshop. Vi pratar romantik, hopplös romantik. Sofia är hopplös romantiker, men det vet vi ju redan. Det där att vara hopplöst något, ställer verkligen till det men ger intressanta perspektiv på kompromisslöshet. Är vi kompromisslösa eller kommer vi att nöja oss med mindre till slut?

Res med SJ från Stockholm till Göteborg.

Tågvärden verkar älska att ge information och vi vill att han ska vara tyst. Vi är försenad och ju mer försenade vi blir ju oftare pratar han, med hög röst, lite som dubbel bestraffning all over.

Klimatet är på tapeten. Bloggarna likaså. Att vara resebloggare fortsätter att vara knepigt 2019, för vad är hållbart egentligen? Om en ska under 2.0 ton CO2 strecket får man verkligen anstränga sig, om man nu siktar mot det. Det verkar inte alla göra, med 60+ resor med flyg på ett år, vilket är synd, för om vi inte alla hjälpts åt så blir det ju svårt, det kan man med säkerhet konstatera.

Vi möts under spottkoppen och allt handlar om Patti Smith

Vi pratar om Just Kids som vi läst till veckan. Patti Smiths bok om hennes liv med  fotografen Robert Mapplethorpe. Lr Roberts liv med sångaren och diktaren Patti, hur man nu väljer att se det. Jeanette har med sig Just Kids och jag har med två andra Pattis, M Train och Hängiven. Vi har en hel hög för Lena har även köpt en på Pocketshop i T- centralen, du vet den i hörnan nere under spottkoppen. Vi möts också där.

Vi tyckte alla om Just Kids, på sitt vis. Att läsa om en sådan kärlekshistoria förändrar en lite i grunden. Vi vill kanske alltid vara benägna till en sådan kärlek, men frågan är om vi alla är det? Jag vill tro att vi har det i oss men att det inte är självklart att vi låter den sidan komma fram. Boken är så mycket mer än ordinär kärlek, den handlar om den där djupa, förlåtande kärleken, som ger utrymme åt varandra att vara de individer en är, trots misstag, stora och små. Den handlar också om sexuell förvirring och tidiga år i konstnärers utveckling. Vi dras mellan känslor och reflektion kring konsten de skapar (Robert och Patti) och om den är så bra, eller om de bara är i ”rätt tid och sällskap”. Vi kommer ändå fram till att det kanske är det det alltid handlar om, att man måste se till att vara i rätt tid och sällskap. Boken ger mycket. Den undervisar i historia, om vad som hände mellan mitten av 60- talet fram till 89, när Robert dör tillföljd av AIDS. En tid när Vietnamkriget är aktuellt, det mesta kretsar kring Andy Warhol och the Factory och Robert Kennedy blir skjuten. Den visar också att det bara är ”att köra på” med konsten och att aldrig ge upp är svaret för att lyckas.

göteborgs tågstation

I taxin från Göteborg centralstation åker vi med mannen som sitter som en fällkniv när han kör. Är det på grund av halkan eller är han bara så? Men det är halt och det är en himla massa snö, när vi kommer fram till Thorskogs slott där vi ska spendera vår bloggcation. För fram kommer vi i all vinter-oreda.

Katarina

thorskogs slott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.