Resor
Leave a comment

Nordpolen

20 juni – North Pole och Fox – Alaska

Innan jag kommit till Alaska riktigt längtar jag efter det här. Efter karamellstänger till gatlampor och tomten. Kan en längta efter tomten när man blivit vuxen? Jag kan. Tomten finns också, i Nordpolen och Nordpolen finns i Alaska, så det så.

Utanför Santa Claus House i North Pole. 

North Pole.

Det är konstigt att komma till North Pole i värmen. Att se julsaker i mängder i kjol och bara ben. Så vi fotar oss utanför Santa Claus House, vid den fina väggen och njuter av solskenet, såklart. Butiken som varit här sen 1952 är som en stor godisbutik för alla julälskare. Och det verkar visst vara många som gillar julen för trots att det är juni är det en hel massa personer här, barn och vuxna i ett enda virrvarr.

Vi vandrar en stund i butiken och åker sedan och köper en glass vid McDonalds. Tycker att McDonalds kunde shapea upp sig här och göra ett samarbete med Gränna för lite karamellsmak på sin glass. Men eftersom de inte har julsmaker, tar jag en McFlurry med kaksmulor i. Vi slår oss ner och äter glassen vid Nordpolen – pålen, precis innan glassen smälter.

Fox med Howling Dog Saloon och Silver Gulch Brewery.

Vissa dagar vet en inte vad en ska ta sig för så vi åker Steese Hwy, mest känd från guldrushen, till Fox för att vi har läst i en tidning att det finns en cool saloon här. Det gör det. Vi kommer tidigt när det inte riktigt har öppnat och stannar därför och fotograferar ett gammalt tåg. Där möter vi Joseph som berättar om bilar. Han är från Fox och ser lite ut som Ace Ventura möter Wolverine. Håller du med? Han har iaf en Transformers bil. Vi frågar Ace om ölen på Silver Gulch Brewery är bra och han säger att han inte vet för att han mest dricker cider. Förvåningen.

Efteråt berättar Jeanette att Joseph har en monterad kudde vid bilrutan så att han kan ha armen hängande ut från fönstret på sin truck. Så himla praktiskt.

Vi snacksar på Howling Dog Saloon. Han som äger baren frågar om det är national skirt day och jag funderar fortfarande på om amerikaner är så ovana vid kjol. Här har vi det ju mest varje dag tänker jag? Vi avrundar med en IPA på Silver Gulch i Fox för att konstatera att ölen är mycket godare på HooDoo så vi åker vidare dit och dricker deras IPA igen. Vi kommer precis vid last call på grund av vägbyggen. Termen det finns bara två säsonger i Alaska stämmer verkligen, ”vintersäsong och vägarbetssäsong”.

Katarina

Transformersbilen.

Howling Dog Saloon, Fox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.