Resor
comments 8

När alla guldtior och dagar med ledighet är slut innan april är det

Häromdagen räknade jag över mina semesterdagar för året. Det behövs ingen längre betänktetid för att inse att jag är körd. Man kan väl så gott som säga att om jag ska ha all min semester jag planerat, sinar de strax innan hösten tågar in. Men lite så är det väl antar jag, att vara resebloggare. Ett ständig räknande och en ständig brist på semester.

Novembriga dagar i ett soldimmigt San Francisco.

Även reskassan börjar sina innan semestern har börjat varför i år kanske blir första gången jag behöver ta av mitt långsiktiga sparande för att kunna fortsätta. Det verkar som att Alaska och ett okynnigt Stockholmsleverne, har slagit mig, en gång för alla.

Så likabra då att semesterdagarna är slut.

När varma sommarstrålar och pastakyssar väntar bara någon vecka bort.

Jag måste erkänna att jag gillar att budgetera litegrann. Det är som en drog för hjärnan att ha något att räkna på. Att se dem sina är däremot inte lika roligt. Vad gör man när de tar slut? På något vis har jag klarat det varje år så kanske blir detta det första året jag inte har några kvar.

Vad är det som orsakar denna sinande kassa?

När semesterdagar var ett okänt koncept för mig.

Totalt har jag 36 semesterdagar. Jag brukar resa och fara mycket, men något jag inte brukar är att ta långa sommarsemesterar. Men efter förra årets resa genom Sverige fick jag mersmak till långa somrar på vägarna och har därför bestämt mig även för det i år.

En lycklig sönderklappad tax på en av Civezzas piazzor.

Som mitt semesterplanerande och resande ser ut nu så är det en liten följetång av dagar hos Sofia i Toscana för att kicka i gång sommaren följt av dagar med densamme, Lena och Jeanette i Alaska. Sedan kommer sommaren passera i sedvanligt Stockholmslunk med dagsutflykter här och var. Sensommaren bjuder på en liten längre roadtrip i Sverige till med min vän Linda för att sedan rundas av med en höstlig vandring längre söderut, för ett återbesök på den italienska rivieran.

Katarina

8 Comments

 1. Det låter fint. Bra planer. Jag funderar lite om jag borde planera min sommar så jag inte blir chockad när jag ska resa iväg och inte räknat med att vara ledig utan tänkt jobba på som vanligt… 😉

  • Katarina says

   Ja, alltså man bör göra det så man vet vilka veckor man kan jobba och planera för det. För annars blir det liksom varken till eller från tycker jag. Ledig är ledig för mig och arbete är arbete. Jag försöker skilja på dem. 🙂 Har du några boktips liggande skräpande?

 2. Låter som himla härliga planer! Jag är inte vad vid att Kunna resa iväg så mycket som jag gjort på senaste tiden, så det är lite svårt och ovant att budgetera för det tycker jag. Senaste året är ju dessutom första året som jag står på helt egna ben rent ekonomiskt, sen jag startade eget 2012 (jisses…). Det är ett himla pussel för att få det att gå ihop!

  Hoppas vi får tillfälle att ses när du ska bila runt här uppe med Linda!! Jag är tillbaka från Kanada i slutet av juli.

  • Katarina says

   Ja men det är svårt att budgetera för resor. Springer verkligen iväg i kostnad tyvärr. Men så är det.

 3. Värt varenda guldtia ju! Både stockholmslevernet, pastakyssarna och Alaska! Men ja, jag är väl fel person att uttala mig här, som du redan vet…

  • Katarina says

   haha ja. Alltså både du och jag klampa rakt ut på ruinens brant om det är pastakyssar som lockar oss dit. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.