Resor, Sammanfattningar
comments 4

En blondin, första snön och ett Yosemite – veckoresumé, v.44 – 47, 2017

Veckorna snurrar förbi och det känns som att med tiden blir veckorna allt mer företagssamma samtidigt som mörkret kryper på och behovet av att krypa ner i soffan och göra ingenting blir mer påtagligt. Ställde frågan på Instagram häromdagen om tips på nya serier att se, det känns ofta som att en har gått varvet runt och fick en hel radda som förslag. Jordskott, Mindhunter och Midnattssol lät lite extra spännande. För vem gillar inte krim, natur och Shetlandsöarna liksom? Bara på de orden travade Shetlandsöarna upp på min lista att besöka, helst så snart som möjligt.

PÅ väg hem för att lämna bilen på vinterförvaring hos päronen. Pre-färgning och kanske den längsta utväxten i mannaminne. Inte för att jag inte gillade den, men.

Det största som har hänt

Det största som har hänt de senaste veckorna är nog inte Yosemite, men att jag har ny hårfärg. Det var oundvikligen så att jag var tvungen att fixa till frippan. Efter ett år utan en färgpensel hos frisören var det dags och när jag väl var där, bad jag hen att måla på lite extra. Så nu är jag blond, brunhårig och lite röd. Alla färger jag älskar i ett enda virrvarr!

Yosemite tog mig storm, såklart och vem är väl rädd för ett äventyr, inte jag! Men hörni, akta er för kåda, det sitter som berget!

Nytt i resebloggvärlden

Livet tycks snurra på även när jag är ledig. Det har faktiskt hänt en himla massa.

# Ny resepodd – Jennifer och Sandra Nicole har startat podden Livet Utomlands.

# Resebloggaren Jeanette flyttar till Södermalm och blir min granne. Jag bor vad som bara känns som ett stenkast från henne. Himla härligt.

# En hel radda resebloggare har gjort ett betalt samarbete med Flighright och förklarar hur en kan och ska få pengar tillbaka när flyg är försenade eller blir inställda. Så viktigt! Har själv fått köpa nya biljetter när flyg blivit inställt. Det är ju spontant, aldrig kul! Läs Annikas inlägg här.

Yosemite

Jag har spenderat en hel vecka i Yosemite och det kommer komma så mycket material att jag avvaktar med att säga så mycket mer här. Ni vet ju redan att jag sett jordekorrar, ekorrar, rådjur, berg, skog och andra vackra vyer och att jag hikat sönder mig.

Jag var där, punkt!

På resande fot

Allt fler resebloggare söker solen nu när det är vinter.

Helena, Ohdarling, är på Gran Canaria och testar TUIs charter och All-inclusive. Spontankänslan: Det var fan längesedan!

Johnny är i Pakistan. Ser varmt och ökenigt ut. Vill så gärna åka, men ogillar hinder och förbud så himla mycket.

Veera är också någonstans i öknen i Förenade Arabemiraten, typ i närheten av Dubai. Ser lyxigt och okatarinigt ut.

Evelina, Earth Wanderess, är i Surinam. Hon är ju allt som oftast någonstans i värmen, men just Surinam ser lite nytt ut.

Jetlag

Just resan till USA gav mig vad jag ändå anser vara de senaste årens värsta jetlag. Dra mig baklänges vad ruggigt jag mådde i en hel vecka! Är det någon mer än jag som drabbas av denna rugguggle-spontant-må-illa-hela-tiden-feelingen när en varit på den sidan jordklotet? Har drabbats tidigare, senast när jag var i Peru så var förberedd, men ändå inte.

Viktiga inlägg

Jag är så stolt över alla mina kvinnliga kollegor som tar ton i #metoo. Det är imponerande, men överväldigande. Det kommer ta lång tid att smälta, som vän, kollega och familj. Hoppas på något gott av detta.

Utöver denna kampanj har förstås andra saker ventilerats.

Annika, Resfredag skriver ett öppet inlägg till SJ (egentligen skrivit igår och inte aktuell för denna veckosammanfattning men den är så bra att den får vara med ändå) och föreslår en rad förbättringar, jag alla kan skriva under på. Alltså SJ, snälla kom igen nu! Var tvungen att lägga till min åsikt i debatten och dela inlägget på Facebook.

Jag kunde nog inte sagt det bättre själv. Med några ynka förbättringar skulle jag aldrig komma på tanken att kika på inrikesflyg. Men nu, med allt krångel och dyra biljettpriser, upplever jag mig inte ha mycket annat val. Senast i fredags, när jag fick ett glatt mail om ”black friday på SJ” tänkte jag. ”Perfekt. Några prylar behöver jag inte, men resa norrut, det vill jag. ” Och för 165 pix enkel! Så jag surfar överlycklig in på er sida för att klicka hem mig en tur och returbiljett till min kompis i Umeå. Men inte ens det kan jag få. För resa för 165 kronor gäller inte hem på söndagar. Och hem vill jag ju. Och med normalt biljettpris på halva resan, då blir det inte precis någon tidig julklapp att åka till Umeå, inte ens för mig med SJ prio-kort. Då blir genast halva tågresan dyrare än en flygbiljett, TuR. Ska det behöva vara så? Näe, SJ, jag tycker ni kunde göra det lite förmånligare, smidigare och lite bättre att åka tåg. Så snälla SJ, lyssna på Annika (Resfredag).Jag är helt övertygad om att det kommer bli en win-win.

Sofia, Fantasiresor skriver om hur hon tänker om sina sponsrade samarbeten. Sofia konstaterar att – Noggranhet, transparens och ärlighet, varar längst. Håller med. Hur kommer det sig att folk fortfarande reagerar dåligt på reklam i sociala medier förresten? Är inte det lite 2016? Har inte insikten kommit att vi som jobbar med blogg och sånt behöver ta betalt för att fortsätta? Vad tycker du här?

Första snön

Första snön kom till Sthlm och jag gick jublandes till jobbet, för att gå hem till regn. Typ.

Travelmassive

Travelmassive rullar in med ett nytt event och jag träffar Costa Brava, ESL och mina vänner resebloggarna.

Det är ungefär allt folks.

Vad har du pysslat med senaste månaden?

Katarina

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.