Resor
comments 14

Yosemite Forever

När en precis kommit hem från en resa, av Yosemiteresans magnitud, är det svårt att samla tankarna. För vad ska en göra med sex dagars heltids-fotograferande?

Satt på planet hem och försökte att organisera kommande text och bildinlägg om Yosemite, när jag inser att det är helt omöjligt. Även om jag delar upp inläggen i stora sjok, har jag kommit fram till att det kommer ta hela november. Ni läsare kommer kvävas av Yosemite-bilder sakta och inget annat kommer få rum på bloggen. Och, ja, så kan det ju inte vara!

Så jag ruskade om mig själv över en kopp te och kom på den mest briljanta lösningen. Helt enkelt att jag talar om hur jag tänkt och låter det ta den tid det tar. För jag vill helt enkelt blogga om annat också, som snö, livet och andra tips och trix i resevärlden.

Om det inte vore för The Photographer´s Guide, hade vi aldrig hittat till South tufa som ligger utanför Yosemite nära den lilla byn Lee Vining. 

Idén jag fick, ganska snart under tiden i Yosemite, började med den bok jag köpte på Ansel Adams Gallery som jag sen lusläste som en liten bibel under min vistelse, The Photographer´s Guide to Yosemite av Michael Frye. Boken, som är så himla bra, tar upp alla fotoplatser att besöka i Yosemite, värda namnet. Jag tänker att jag ska skriva om parken, inlägg för inlägg och sen, när jag fått ihop tillräckligt många, göra en stor guide till Yosemite med en massa fototips med en personlig touch. En guide jag sedan fyller på och uppdaterar efterhand inläggen kommer och när jag återvänder. Hur låter det?

Jag är iaf superpepp och lovar många ord som ”magiskt”, ”supervackert” ”helt otroligt” osv i mina inlägg. För mindre än så, kan ni ju inte förvänta er.

Så häng med. Första inlägget, kommer under veckan!

Katarina

14 Comments

 1. Låter som en fantastisk idé! Längtar verkligen till att få se fler bilder därifrån ? Bilderna på din instagram tyder på att det kommer vara fantastiska foton!

  • Katarina says

   Men tack! Så det värmer. Ja jag ser faktiskt otroligt mycket fram emot att skriva om det! Härliga tider. Tack för den fina kommentaren.

 2. Det låter underbart med en fotoguide. När jag besökte Yosemite förra hösten var jag också helt mållös. Alltså WOW vilket ställe det är och jag vill tillbaka PRONTO!!

  Det var jättekul att följa eran resa på instastories. Så jag ser fram emot att se fler magiska bilder 🙂

  • Katarina says

   ja, det kommer komma under lång tid misstänker jag 🙂 haha. Det är ju liksom hur mycket material som helst. herregud! 🙂 tack för att du följer. Det värmer 🙂

 3. Helt rätt angreppssätt att publicera inlägg för inlägg, så när man är nästan klar; en guide som länkar till alla andra inlägg. Sen gå tillbaka och uppdatera guiden när flera inlägg publicerad. Gillar självklart upplägget för att jag själv använder det!

  Och håller med; för många inlägg i följd om samma tema/destination blir tröttsamt. Jag har inget emot att det tar eeeevigheter mellan redan och publicering.

  • Katarina says

   Nej. En skriver ju så långa inlägg nuförtiden så det går liksom inte riktigt att ha ett inlägg om dagen längre. Försöker satsa på tre i veckan nu, men även det är svårt. pew.

 4. Pingback: Bo naturnära på Yosemite View Lodge – Resemagazinet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.