Resor, Tyskland
comments 5

Loppis och te i Hannovers lilla Paris

Reklamsamarbete med NordicTB och VisitHannover

Loppmarknad vid Leine, indian summer tea och ett litet Paris – Hannover överaskar med gömställen för alla smaker.

Det är min sista dag i Hannover och jag sitter och mornar vid datorn på hotellrummet på Grand Hotell Mussmann nära tågstationen. Innan jag tar tåget mot flygplatsen och hoppar på flyget hem ska vi ta en tur på cykel längs Leine och upptäcka allt det som finns kvar av Hannover och förhoppningsvis lite till. Jag drömmer om söndertrampade ben med träningsvärk och det perfekta fotot längs Herrenhausen Garden, att minnas denna ljuvliga stad med gömmor för alla smaker, likt ett tyskt Göteborg.

Gårdagen började med en riktigt loppmarknad längs Leine, den lilla floden som flyter genom Hannover. Loppmarknaden äger rum varje lördag och startades med utgångspunkt och inspiration från loppmarknaderna i Paris. Till skillnad från Paris loppmarknader så kan du faktiskt fynda på riktigt i här där utbudet visar sig vara fantastiskt. Vackra analoga vintage-kameror för ynka 20 euro – lappen.

Efter en promenad längs Leines bank fortsätter vi de korta hundra meterna in till Gamla Stan och det område i Altstadt som av en del av lokalbefolkningen kallas lilla Paris (även o jag tycker det mer liknar ett romantiskt förhistoriskt Danmark).

I lilla Paris slår vi oss ner en stund vid ett vackert te-hus, Tea-Stübchen, där jag dricker Indian summer te till och förnimmar känslan av brittsommar, äter våfflor med plommonsylt och där den mer moderna tyska Fabian dricker ekologisk Chai och äter New York cheesecake.

Frågan ramlar ner på tungan, vad mer behöver en i livet?

Katarina

Reklamsamarbete mellan NordicTB och VisitHannover. Text, bild och åsikt är precis som vanligt, mina egna. Kampanjen följs enklast i sociala medier under taggen #CitybreakGermany

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.