Resor
comments 6

Vad jag köpt på min sommarresa – hjortron, woolpower och fjällräven

Höstvindarna börjar svalka ner även Stockholm och jag tänkte det var dags att titta på vad jag köpt under sommarens roadtrip runt Sverige innan sommaren är över. Jag älskar att läsa shoppinglistor hos andra bloggare och inspireras av deras stil och jag älskar att handla kläder och prylar jag faktiskt behöver istället som souvenir när jag är ute och reser. Så sommarens lista är lite win win. Ögongodis och hjärtegodis, på samma gång.


Shoppar du också hos bloggare? Nu har jag samlat mina inlägg om mina kläder och prylar under taggen stil. Följ Äntligen vilse på bloglovin så kan du spara inläggen till senare.

# Underställ m.m från Woolpower Östersund

Vackra Östersund har en butik som jag kände att jag inte får missa när jag ändå är på förbifart, Woolpowers fabriksbutik. Och om jag shoppade där. Jag köpte ett underställ, ett tygstycke som man kan ha i sovsäcken och göra den extra varm (en likadan till min guddotter Nour att mysa med), halsvärmare, handledsvärmare perfekta för fotografering i höst, balaklava och ett pannband. Älskar ull, det finns liksom inget bättre. På Woolpowers fabriksbutik, svenskt, extra bra och till ett väldigt bra pris.

Vill ha –> Har du vägarna förbi Jämtland sväng förbi antingen fabriksbutiken i Östersund eller Ånn. Det finns både 1a och 2a handsortering och jag köpte mitt underställ från 2a hands- sorteringen till en mycket billig peng. Runt halva priset eller mindre.

# Magasin Höga kusten från Högbondens fyr

Höga kusten magasinet som är gratis plockade jag upp på Höga kusten. Innehåller artiklar och inspiration och funkar utmärkt som coffetable- tidning. Brukar plocka med snygga gratistidningar bland annat hos fjällräven att ha på skrivbordet eller i diverse högar för att jag tycker det är så himla fint.

Vill ha –> Finns överallt på Höga kusten under sommaren. Du kan plocka upp ett exemplar på caféer eller butiker.

# Hjortronörhängen och halsband

Har letat hur länge som helst efter hjortronsmycken och till sist googlade jag (varför inte kommit på den smarta idén innan) och fick träff på Tradera. Klickade hem halsbandet på stört. Har nu både halsband och örhängen. Bakom, ligger en rolig historia då jag egentligen skulle ha halsbandet, men fick örhängena var på jag mailade och fick halsbandet skickat, örhängena på köpet och en fin lite lapp. Bra service det! Älskar dem båda så är glad att det gick fel så det kunde gå rätt, sen.

Vill ha –> Halsbandet kostar 139 kr (fraktfritt) och du hittar det och örhängena här. Hjortronen är gjorda i keramik med lite olika färg för att efterlikna riktiga och ser faktiskt autentiska ut som på bild. Fantastiska och perfekta till hösten! Super-snäll säljare som bonus.

# Två t-shirtar från Dansklacken i Karesuando och en från Strutsfarmen på Höga kusten

Köpte ytterligare två saker i Karesuando och en på Höga kusten och det var t-shirtar. En med den fina Dansklacken-loggan, vilken känns lite samisk och fornnordisk sådär, en med ett hjortron och en med en struts.

Vill ha –> För att köpa t-shirtarna behöver du besöka Karesuando under Dansklacken på Dosan. Dansklacken bestäms från år till år om den kommer att hållas. Så lite mer spänning på den!  För att få tag i struts-tishan så gäller att besöka strutsfarmen i Gerdal, Örnsköldsvik.

# Randig klänning och landskapsring från marken i Karesuando

På marknaden i Karesuando fanns allt möjligt smått och gott, trots liten marknad. Visst är det ändå något särskilt med alla de där marknaderna? Var på jakt efter en batmantröja, såg tom en sådan men tjocktröja och vill ha en tisha så istället köpte jag en randig klänning för 249 sek och en småländsk landskapsring. Jag har letat efter de där landskapsringarna Sverige runt och visst är det lite underhållande att jag hittar en i Karesuando, Sveriges nordligaste by?

Vill ha –>  Marknadskläder hittar du nog mest på marknader men landskapringen köpte jag från en marknadshandlare som även har hemsida. Du hittar dem hos Tornedalens hantverk.

# Due North

Ända sedan Lola flaggade att hon ska släppa två böcker under 2017 visste jag att jag var tvungen att ha en. Valde den med en samling av hennes färgstarka fotografier från hennes resor. Lola är en sann inspiration och har hittat kärnan i att vara resebloggare tycker jag. Fungerar perfekt som en coffetable-bok och något jag kommer ligga i soffan och bläddra i till en kopp rykande hett kaffe.

Vill ha — > Sugen på ett exemplar? Du hittar dem här.

# Ny myströja från Fjällräven och fjällräven magasin

Precis som Östersund har sitt woolpower har Örnsköldsvik sitt Fjällräven.  Och på Fjällrävens outlet fyndade jag en oversize killtröja i storlek XXL att ha som jacka till hösten. Plockade upp Fjällrävens gratismagasin också. Älskar den här typen av stickning, som jag inte vet vad den heter, men som jag tänker är typ stickningarnas stickning.

Vill ha –> Fjällrävens Outlet hittar du i Själevad, Örnsköldsvik. Fjällräven har också en del outletprylar på sin hemsida.

# Loppisfynd – en 1800 – tals Atlas och en liten barnburk

Är inte precis någon loppisfyndarrperson längre även om jag har farit runt på loppisar i Bergslagen en hel del i bloggens begynnelse. Det finns turer både i Bergslagen och Värmland på bloggen t ex. Jag tycker det har blivit alldeles för dyrt och inte värt det längre varken tidsmässigt eller ekonomisk. Troligen kommer det aldrig bli som när second han och loppis var nytrendigt i början av 2000-talet då jag baserade hela min garderob på second hand. Miljösorgset. Men, om chansen ges så är det ju kul att kika runt lite. I Karesuando riktigt loppisfyndade jag. En världsatlas från 1800 talet (!) och en barnburk för den stora summan, 15 kr totto! Älskar atlasen, som målningar av världen och går ständigt och funderar på vad jag kan proppa i barnburken.

# Hudvård från Deep Skin Organics

Min hy har under sommaren gått bananas och blivit heltokig. Det är ingen hemlighet att den är alltid är en utmaning , men efter roadtrip i torr bilmiljö genom Sverige, med ansiktstvätt som var mer uttorkande än rengörande från apoteket och inte tillräckligt med vatten, förvandlades min hy till cement. Och cement låser in orenheter varpå mitt största outbreak i mannaminne drabbade mig någonstans mellan akkastugorna och gisuris. Väl ute på en fjällvandring är det inte så mycket att göra åt så först i Karesuando hittade jag bot då jag bastade i fyra dagar. Hemma i Stockholm bestämde jag mig för att ta tag i min dåliga hy och har investerat i lite produkter från Maria Åkerberg. Jag tror inte det finns något som är så dyrt som att ha dålig hy men Maria Åkerberg är verkligen ett rent och prisvärt alternativ. Har haft några av produkterna innan och de är grymt bra, dryga och smidiga att ha med sig då de flesta produkter finns i liten storlek.

Om du bara har råd att investera i en av produkterna skulle jag välja Papaya-peelingen i 30ml för 69 sek. Otroligt bra enzympeeling som är räddningen för dålig hy.

Vill ha –> Maria Åkerbergs produkter som är ekologiska hittar du t ex på Skincity och i Paradisets butiker i Stockholm. Jag har köpt lite från båda.

Vad har du köpt under sommaren?

Katarina

 

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.