Resor, Sammanfattningar
comments 10

En sjungande sommarsemester, land och rike runt och om att vara här och nu – veckoresumé, v.28 till 31, 2017

Från en veckosammanfattning till fyra veckor i ett.

Ibland är det svårt att få till just veckosammanfattningarna. Dels tar de en del tid att skriva och dels behöver man läsa mycket andra bloggar för att ha någonting att sammanfatta. De här veckosammanfattningarna handlar ju som du kanske märkt, inte bara om den här bloggen, utan även vad andra bloggare och instagrammare gör och inspirerande material de tar fram. De senaste tre veckorna har jag haft semester och då blev det så att jag inte har haft tid att främst läsa och hålla mig uppdaterad. Så en veckosammanfattning blir nu fyra och jag hoppas att det är okej för dig som läsare!

Vecka 28 började med en resa till Åland med Sofia och Jeanette och resulterade i ett av bloggens mest lästa inlägg Att hyra en egen ö – Lökskär på Åland.

Om att vara här och nu

Precis innan jag skulle till att börja skriva den här veckosammanfattningen läste jag Sanna Rosells inlägg (återigen) ”Om att vara här och nu på resan – eller ständigt någon annanstans” och har inte kunnat sluta fundera på det här fenomenet sociala medier och hur mycket vi scrollar olika flöden på semestern och inte riktigt är närvarande, även om vi faktiskt kanske försöker. Fick sedan ett så himla roligt citat skickat till mig med oklar källa ”Mitt internet slutade fungera så jag började prata med de andra i huset. Det visade sig vara min familj. De verkar vara trevliga människor.” och kan inte riktigt sluta le åt hur knasigt det och hur mycket igenkänning det faktiskt ligger i de meningarna.

Jag har insett att det enda som faktiskt fungerar för mig är att strukturera upp mitt sociala medieliv på något vis, likt föräldrar som bara tillåter barnen använda internet 1h om dagen och sedan stänger av det, behöver jag begränsa min tid. Just nu är jag inne i en period av återfall, scrollar flöden mest hela tiden, kollar vackra bilder och önskar att jag var allt annat än just på denna platsen på jorden. Jag antar att det är post-semester-deppen som gör det, men tänker samtidigt att man måste jobba på det, att inte låta sig dras med av alla vackra flöden, för det är som en drog för hjärnan och det är otroligt mycket svårare att sluta en vad en tror, för flödet tar aldrig slut. Drogen är våran vardag.

Jag har några lösa tankar kring framtiden och vad jag behöver göra för att inte vakna upp en dag och inse att livet har passerat och jag har bara suttit med huvudet i telefonen och jag minns inte vad jag har gjort övrig tid. För visst påverkar det minnet på något vis, all denna överflödiga information?

Funderar just nu på,

En månad break från blogg och sociala medier där jag förbereder material och tidsinställer och tidsbegränsar användandet av instagram eller helt stänger av.

Detta är dock lite av ett stort projekt jag måste fundera på hur jag ska lösa. För det tjänar ju ingenting till att stänga av och istället sitta vid tvn den tiden jag hade bloggat? Eller? Så, målet med detta är att bara vara och komma ut ur lägenheten, staden och hälsa på vänner ute i naturen. För att detta ska bli av (när jag bor i Sthlm) måste jag nog planera på något vis. Kanske att november skulle vara en bra månad, eller mars? Vad har du för tankar kring detta? Behöver du också en break och om du redan tagit en, hur gjorde du?

Vecka 29 spenderas i bil från Stockholm till Malung, till Särna och sen till Östersund. Dryden vallar mig runt Frösön och jag får äntligen besöka Forsaleden igen.

Inlägg från veckorna

Det är en bra grej att sammanfatta alla inlägg från veckorna som har gått. Först då inser man hur mycket man faktiskt producerar. Pew. Vad duktig jag varit *klapp på axeln*. Semester boostar verkligen kreativiteten. Känner själv att jag allt som oftast producerar mycket mer genomtänkta och läsvärda inlägg när jag har semester. Jag vet egentligen inte varför, det är väl bara så att hjärnan får slappna av och då kommer det automatiskt.

v 28 – En helg på Åland

Borta bra men hemma bäst – veckoresumé, v.26 och 27, 2017
Att resa i färg: en hampafarm i Adzelviesi – Lettland
Uppkommande roadtripäventyr – en tur till Åland och sedan solo genom Sverige
Lettlands Östersjöstränder
Från Stockholm till Lökskär – Åland

v 29 – Packa om, Malung, Särna och Östersund

Ålandsmagi
Att packa inför en längre roadtrip i Sverige med vandring i fjällen
Från Stockholm till Dansbandsveckan – Malung
Hjortron, öppna vidder och en kopp kaffe på Fulufjället
Att hyra en egen ö – Lökskär på Åland

v 30 – Vandring längs Padjelanta och Dansklacken

Från en glad tös i Särna till en surjämte i Östersund
Förvandla din iPhone till en engångskamera med appen Gudak
Den sägenomspunna Forsaleden
Den där sommarkvällen
Fjällig värmebölja längs Padjelantaleden

v 31 – Genom Lappland till Högakusten

Längs lappländska vägar
Dagboksnotering från ett sommarlappligt Mertajärvi
Två bloggare kom till stan – en första doft av Kvaved

Vecka 30 kanske kvalificerar sig som sommarens bästa vecka med snöiga fjälltoppar, vandring, stormkök, bad i kalla underbara forsar, tält (vem hade kunnat ana att med rätt tempererad sovsäck och ullunderställ från woolpower så kom hon att älska tält?) och Dansklacken på Dosan i Karesuando. Jag älskar dig vecka 30. Ska hädanefter alltid semestra denna vecka och bara i Norrland. Punkt.

Vackra saker

# Jeanette har gjort en alldeles supermysigfilm från Åland. Jag är med på ett klipp, eller två, eller kanske 43. #linslus

# Den här porträttfotografen som gör porträtt av frukt. Så himla spännande och superskillat vackert. Har du sett innan? Hittade av en slump.

# Vackra ord till sina följare från Nevnarien. Bloggen är 10 år och tänk vad det medför. Tänk vad viktig bloggen och följarna blir för en människa.

# Följer ni Jennifer Sandström? Kan inte låta bli att förundras över hur bilderna bara blir bättre och bättre. Om jag vore en person som blev stressad när man ser allt bra, hade jag varit döstressad nu. Snacka om bildutveckling. Gillar lite extra Jennifers guid till Milano. Allt hänger ihop så fint, bild och text.

# Alltså, Eric Smedlund. Kan han förvandla allt till konst? Hans semesterbilder just nu får mig att gapa lite. Här är ett enkelt inlägg från Åsele som har allt man kan önska.

Katarina

V 31 stannade jag i vackra Kvaved till strålande solnedgång och rundaköksbordet-bloggande med LaLinda, Linda och Helena.

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.