Resor
comments 5

Två bloggare kom till stan – en första doft av Kvaved

Söta små zucchinisar, ett gult hus och en strålande LaLinda. Kvaved bjuder på en ljuvlig första kväll, när två bloggare kommer till stan.

En har ju hört talas om Örnsköldsvik och Höga kusten förut men aldrig besökt. Iaf inte jag som ej har Sverige – husvagnssemestrande – föräldrar. När det väl var dags för semester, styrde allt som oftast kosan söderut mot ett skirande Medelhav, eller några mil väster ut till vår sommarstuga djupt inne i de småländska skogarna. Men nu var det äntligen dags att upptäcka världsarvet Höga kusten.

Modig kvinna reder sig själv och roadtrippar man med egen bil då får man åka precis dit man vill. Så jag styrde kosan till Linda i Öviket.

Efter Östersund kom så Örnsköldsvik upp på en sen tisdageftermiddag på kartan i GPSn och specifikt Lindas stuga i Kvaved strax utanför stan för en hel veckas fun i Höga kusten – området.

Tidigare under dagen stannar jag och Helena vid Döda fallet då jag ser skylten när vi passerar och tänker att det här låter ju coolt, i sann roadtripanda. Och det är lite mer coolt än jag tänkt mig. Sjungande magisk utsikt som en försmak av vad som komma skall.

Eftersom vi är rätt hungriga passar vi på att ta en lagom ledsen bakpotatis med röra till en inte så ledsen utsikt.

När en är ute på roadtrip ska man alltid räkna med att bli försenad. Ungefär sådär två timmar, på en höft, om jag och Helena är inblandade.

Efter lite om och men anländer vi till syvenes sist hos the epic Lalinda och the epic Lalinda sommarhus i Kvaved, Örnsköldsvik. Här möts vi av en likaså epic solnedgång att matcha vår bossgrillning.

Hej hej lightflare, du bäste vän.

När man hälsar på hos nån behöver en ju gå husesyn vilket i bloggares fall blir ”fota solnedgången husesyn”, i alla vinklar. Trappa framifrån, från sidan, motljus. Växthus framifrån, inuti. Hus framifrån. Och så vidare i all oändlighet.

Efter husesyn kommer mat och i LaLindas familjs trädgård finns också grönsaker att plocka. Zucchini att grilla och spenat till salladen blir kvällens val och grilla, det gör jag. (Tror jag typ hittat en ny hobby och uppenbarligen är jag bra på det också. Tror jag. Om de andra talar sanning dvs. Och det vet en ju aldrig.)

Helena fotar motljus.

Och Lalinda badar i motljus.

Leya är med.

Och jag också såklart.

Är gruvligt förtjust i gult. Hej tjusiga hus. Här vill jag bo.

Av mamma LaLinda planterade blommor.

Och tjusiga växthus med tjusiga växter.

Grillmästaren har den här utsikten till grillandet. I halva trädgården regnar det och det är förvånande underhållande att stå där det inte regnar och se där regnet börjar.

En första kväll i Kvaved är över.

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.