Foto, Schweiz
comments 14

Fotodagbok: En gungande hängbro i Schweiz

12e mars, 2017

Svindlande är min första tanke när jag vi svänger in till kanten och parkerar. Är ni säkra på att vi ska gå över? Jag må vara äventyrlig, men min äventyrsgen sträcker sig inte så långt att den faktisk njuter av höjd sådär precis.

Men ut går vi. Och över.

Bron, några bassänglängder lång hänger öppen över en bred dalgång längs vägen från Adelboden ner från bergen. En liten skylt om att hålla minst 10 m mellan varje person och att schaukeln och rennen är förbjudet, varnar och påminner om att inte skaka eller springa. Nåväl, det har jag knappast tänkt tänker jag och tar det första svajande steget ut i vad som nästan känns som luften.

Upplevelsen?

Hujedamej, det är svajigare än jag tänkt mig skriker min hjärna. Mitt hjärta och andra sidan klappar takt och svarar ”fortsätt ut, fortsätt”. Med ett leende brett som dalen tassar jag försiktigt över.

På andra sidan bron tar vi en fika och njuter i solen. Vi ser en kanin reta en hund, en annan hund kika på oss på avstånd och hönorna kacklande picka i sin lilla hönsgård. En kort skön stund på jorden innan vi försiktigt tar oss tillbaka över bron och fortsätter vår färd.

Katarina

14 Comments

 1. Men vilken söt hare!

  Och dessa hängbroar – jag besökte en liknande i Österrike för ett par år sedan. Verkligen med skräckblandad förtjusning man trippar över en sån bro… 😉

 2. Det är så otippat pirrigt att gå på såna broar, men ofta belönande 🙂
  Efter att ha sett alla dina bilder från Schweiz blir jag nästan knäpp. Kanske måste bila i Europa i sommar. Hmm.

  • Katarina says

   Ja kanske måste bila överallt i sommar. Så känner jag. Alltså berg. Finns det något bättre?

  • Katarina says

   Absolut! Typ därför jag inte bloggat så mycket denna vecka. PTSD du vet.

 3. Många av broarna i Kanada är liksom stålbroar, så det svingar lite när man kör på dom, och bilen dras åt vänster, in i andra körfältet, panik liksom, speciellt när det kommer en långtradare!!!
  Jag tycker att hängbroar som man går över är så fina 🙂 och lite läskiga….

  • Katarina says

   Nej men fy. Hängbroar som rör sig som man kör bil över? WHAT? fyyyyyyy

 4. Åh vad mäktigt! Får svindel bara av bilderna, men det är nog för att du är så jäkla skicklig på att förmedla stämningar 😉

  • Katarina says

   haha. tack lr nått. men ja, mitt hjärta tickade lite väl snabbt där ett tag. haha…

 5. Oh, vilket sug :). Vilken upplevelse att gå över den bron!! Och dina bilder är enastående som alltid!!
  kram Ulrica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.