Sammanfattningar
comments 14

10 Skandinaviska resebloggare att följa, nya fototillbehör och en semla – veckoresumé, v.08, 2017

vecka 8, 2017

Vissa veckor passerar snabbare än andra och detta var en sådan. Jag bestämde mig tidigt under veckan för att gräva ner mig i en massa redigerings och bloggjobb som annars skulle titta på mig ilsket till nästa vecka varpå veckan swishade förbi.

Veckan började härligt med dubbla bloggträffar. På måndagen träffade jag det vanliga härliga resebloggargänget, uppstyrt av Dryden på traditionell manér när han har vägarna förbi Stockholm. Annie, en tjej jag är bekant med som har en fotoblogg hakade på och Ulrica som jag träffade i Åre, var med för första gången. Så himla roligt så hälften förslår.

Eftersom jag har haft lite att stått i samt ändå lyckats träna och träffat resebloggare har jag vanskött bloggen lite och bara postat tre inlägg, som följer. (Har förberett ett massivt inlägg om Abisko som jag hopas jag hinner släppa under veckan, så be patient).

INLÄGG FRÅN VECKAN

Skirande snö och blåbärsdricka – veckoresumé, v.07, 2017
Fotografera vattenfall
Fotodagbok: Morgon i Mertajärvi

Moule frites på Scandic Central på bloggträff.

Hammarby sjöstad i solig vinterskrud

ÄNTLIGEN VILSE I ANDRA BLOGGAR

En tjej som heter Nicoline hörde av sig tidigt under veckan och berättade att hon ville ha med Äntligen vilse i en lista över 10 Skandinaviska resebloggar du ska följa på sin blogg Departdeux. Med tanke på vilken inspirerande blogg och instagram hon själv har känns det som en ära att bli nämnd där. Nikoline tipsar också om flera av mina personliga favoriter som Shinimichi, Fantasiresor, Geotraveler´s niche och Sanna Rosell. In och läs och förkovra! Har helt plötsligt blivit jättenyfiken över att läsa resebloggar på andra språk också och framförallt de nordiska. Läser faktist snart från varje land i Norden, förutom Island. Någon som känner en isländsk resebloggare?

En annan bloggare Onflightmode kontaktade också mig för ett tag sedan om att vara med i hennes blogg över vackra destinationer att besöka 2017. Mina bilder från Grönland är med. Du hittar posten med tips om andra bloggare här. Fint och mycket inspirerande.

På bloggträffar fotas det och står i.

Härliga Lena från Ladiesabroad som snart har vägarna förbi Svalbard.

Under tisdagen for jag och Sofia för att möta ytterligare en bloggare. Sofie, en belgiska med bloggen Wonderful Wanderings. Tänk vad mycket inspirerande namn alla bloggare har. Sofie var på snabbvisit i Stockholm och kollade in klassikerna som gamla stan inför en resa med mamma till sommaren. Hoppas på återseende.

Annie från Annies fotografier.

Cathinka från På vift.

Ulrica med hus30

NYA FOTOTILLBEHÖR

Igår åkte jag in och mötte upp Sofia för en tur till fotoaffären. Blev så himla trött på att spännena till mitt kameraband inte riktigt klarar min kameras tyngd så investerade i både kamerabandhållare för objektiv att fästa på väskor och ett inlägg till väskor. Bandet och hållaren är från Peak design och verkar görgrymt. Inget mer packa upp och ner objektiv i onödan. Ska testa på nästa veckas resa till Schweiz och återkomma med vad jag tycker. That is a promise. Sofia investerade i en helt ny kamera, en Fujifilm TX-1. Ska bli spännande att se vad hon tycker om den.

Sofia och jag tog också en kopp cappucino och en mini-semla på Vete-Katten filialen vid Serge. som ett bra avslut på en produktiv vecka. Och vad pratade vi om?

Drömmar och foto såklart.

Katarina

ps. Fantasiresor är påväg till Svalbard i skrivande stund och Äntligen vilse är således grön av avund.

Sofia från Fantasiresor och Sofie från Wanderful Wanderings på Vigårda.

14 Comments

 1. Nämen, va kul att bli omnämnd både här och där! Både Departdeux och du är ju bland mina största inspirationskällor. Semla a la Vetekatten såg ju för övrigt drömskt god ut…

  • Katarina says

   Semla med marsipan? finns det? spännande! Ja, en är ju lite bortskämd ändå. Får vara med i de finaste av sammanhang. 😉

 2. Stort grattis till att bli omnämnd i flera sammanhang, det är du såå värd :-). Tack för en riktigt trevlig kväll, fler såna tack!!
  Om jag känner dig rätt så är du också på Svalbard snart ;-).
  Kram på dig

  • Katarina says

   haha. du tänker at svalbard är på min bucket? Ja, grön av avund, men har inte planerat för en resa dit. Däremot Alaska säger jag. Det ligger lite risigt till om jag själv får bestämma. yey

  • Katarina says

   Ja varje vecka är väl en vecka fylld med roligheter kanske oftast. 🙂

 3. Det var så trevligt på fototräffen, tack för att du drog med mig på den och att jag fick följa med! 😀 Vi får ta en fotopromenad någon gång när jag är uppe i Stockholm en annan gång 😀

  Kul att du blev omnämnd bland tio andra resebloggare, det är du värd, gillar verkligen din blogg! 🙂

  • Katarina says

   Tack Annie! Det är så himla uppskattat med så fina kommentarer. Men jo, precis. Det får vi. Tänker vi tar en promenad eller besöker skärgården när du kommer upp. Det finns ju så himla massa och se och mina helger är ganska öppna.

 4. Pingback: En sista Stockholmssuck- veckoresumé, v.09, 2017 - Äntligen vilse

 5. Härliga och inspirerande bilder, ju flera av denna typ av inlägg jag läser desto mer lust får jag att utveckla och skriva på min egen blogg. Tyvärr räcker tiden inte alltid till.

  • Katarina says

   Tack! Jamen visst är det så. Jag lever ju för min blogg och ser mig primärt som bloggare så det är ju därför. Jag går upp kl 6 nu för att hinna blogga innan jobbet och kan jag hitta ett sätt att försörja mig med bloggen skulle jag verkligen ta chansen! Så härligt att blogga verkligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.