Sammanfattningar
comment 1

En inläggskalender, en gul regnjacka och en president – veckoresumé, v.05, 2017

Vackra vinterbilder, fåfänga och porträtt. Veckan som passerat har på bloggen har följt vissa mönster, men brutit andra.

Inläggen

#GermanyMeetsHaymarket, Artipelag och en vinterguide till Stockholm – veckoresumé v.04, 2017
Fototips: Låt andra fotografera ditt porträtt
Min gula regnjacka
Grön mat, rörelseglädje och en jämtbastu
Fotodagbok: Tännforsen

Inläggskalender – ett plugin

Under början av veckan uppgraderade jag bloggen med ett tips från Inos om ett plugin – en inläggskalender.

Veckan har sedan mer eller mindre passerat med att jag strukturerat och omstrukturerat bland mina inlägg. Vem hade kunnat tro att en inläggskalender (redaktionell kalender/ editorial calendar, kärt barn har många namn..) hade kunnat få fart på mitt bloggande igen? Har bloggat nära på varje dag under januari med två dagars välbehövligt uppehåll den här veckan då.

Skrev om just redaktionell kalender här och att jag skulle ge det en ny chans för effektiviteten. Och ja, utvärdering såhär långt är att det är så himla bra!

Det finns mycket fördelar med just wordpress inläggskalender. Man ser den som en månadsvy direkt under Inlägg, i panelen. Man kan skriva små utkast och spara direkt i kalendern medan idéerna flödar. Man kan sedan dra runt inläggsutkasten mellan olika dagar om en ändrar sig eller bestämmer sig för att spara ett inlägg till senare. Vad som är ännu bättre är att man kan planera långt i förväg inför helgdagar en tycker är bra eller som för en resebloggare, olika perioder för resor som olika skollov, sommarperiod osv osv.

Misstänker att detta plugin kommer bli min nya bästa vän.

Mitt fototips, en gul regnjacka och hållbara kläder

Mitt fototips för veckan handlade om att låta någon annan ta ditt porträtt och helt enkelt att lära upp någon annan. Tipset väckte mycket engagemang och fick många kommentarer både i bloggen och i sociala medier vilket är så himla roligt. Det är roligt att veta att ni uppskattar mina fototips. De tar lite längre tid än övriga inlägg att skriva så det är viktigt att det ger mervärde för er läsare. Till året ska jag fokusera mer på att fota porträtt och efter en insikt i fredags efter en lång dag med samtal, tänker jag också att jag även ska lyfta blicken i vardagen och lyssna på människor. Vi låter livet passera snabbt, sitter med huvudet i mobiltelefonen och har svårt att vara i nuet. Men tänker för att uppnå en lycklig framtid med rätt sorts människor i mitt liv att en behöver lyfta blicken och prata med okända. Borde börja med folket på tunnelbanan och gymmet kanske.. men helt plötsligt vid tanken blir jag lite blyg.

Roligt i fotoväg under februari kommer med Nevnariens och Emmelie Ohlsons webtv-serie om foto. Älskar sånt. Fyra avsnitt är planerade. Trailer för Golden Hour hittar du här. Extra kul är att allt är inspelat på Aruba. Exotiska öar is the shit.

Min gula regnjacka fick också en hel del positiv feedback. Men vem gillar inte gult? Det är kul med kläder och stil helt enkelt och det verkar ni också tycka. Johanna skriver så klokt på slowfashion.nu om att alla prylar inte har existensberättigande,  ”Hellre inte alls än halvdant – min bästa checklista för köp”. De prylar jag visar här har verkligen ett existensberättigande. Det är sådana saker jag inte kan leva utan, mer eller mindre.

Johanna låter prylarna passerat en checklista innan hon köper. En smart sådan som faktiskt fokuserar mest på användande, snarare än produktion. Och visst är det så att alldeles viktigast är ju om en behöver produkten överhuvudtaget.

Klarar dina plagg Johannas checklista? (kort version)

1. Behöver jag det här?
2. Är den snygg, tilltalande, bekväm och kommer jag vilja använda den ofta?
3. Hur är den tillverkad?

Jag vet att många av mina köp inte klarar Johannas lista och tänker numera att det är det som behöver bli ändringen. Att sluta konsumera är svårt för mig men att tänka genom köpen mer, det kan jag banne mig göra 2017.

Jag drömreser till Åland med Fantasiresor

En drömmer om olika resor och denna vecka drömmer jag som Sofia om att hyra en egen Åländsk ö till sommaren, såklart med Sofia. Älskar Stockholms skärgård och tänker att jag kommer älska Ålands skärgård också. Sen en liten fråga till er på Åland. Hur många är ni egentligen? och Känner jag någon av er?

När jag övar på att själv vara modell. Släpp loss och ha roligt! Fler tips här –> Fototips: Låt andra fotografera ditt porträtt.

USAs inresestopp

Allt som händer under en vecka är ju inte positivt. USAs inreseförbud har nu börjat sjunka in och det är formidabelt bedrövligt. Tänk att om en är från Iran inte kan åka till USA. Hur märkligt är inte det? Lola delar sina tankar om detta här.

Läs mer –> Det här betyder USAs inresestopp

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.