Resor
comments 21

Sugen på Rügen?

Att Grönland är en tom fläck på min mentala världskarta är kanske inte en surprise, det är det för många. Tyskland däremot borde en ju vara mer berest i, kan en tycka. Men är det verkligen så? Hur många av er har varit utanför de största städerna eller ens utanför Berlin? Min erfarenhet sträcker sig till en tågresa genom Hamburgsstation och ett par besök i om än mycket vackra Berlin och några dagar i Brandenburg på en skolresa som ung. Dags för ändring tycker jag!

 

#GermanyMeetsHaymarket

I torsdags kväll efter jobbet begav jag mig hem i all hast, kastade i mig lite mat och svirade om till lite finare stass för då var det dags för Germany Travels event på Haymarket. In bjöd tyska turistbyrån och Travelmassive, med Lola, Annika och Sofia i spetsen. Jag skulle också få träffa en tysk ambassadör, det är ju inte varje dag det händer. Så bäst att vara fin, tänkte jag.

Kvällen tog vid med mingel, prat och en hel del information om tyska regioner. Rügen väcker mitt intresse, en ö i de norra delarna med sina baltiska stränder, klippiga kust med badkorgar och udda historia. Visste ni t ex att man under nazisttiden byggde nära 20 tusen semesterboenden här, som aldrig blev klara? Här finns idag lyxboenden, hostel och annat.

Det är enkelt att ta sig till regionen med tåg till Trelleborg och 4 timmar färja vidare till Sassnitz. Varför flyga till Asien när man kan ta tåg till Rügen?

Läs gärna mer om Rügen hos Sofia som varit här.

 

Helena och Peter med Freedomtravel

Travelmassive Stockholm Chapter

Tyska turistbyrån jobbar hårt med svenska turister då man anser de vara trogna resenärer. Svenskar har alltid rest till Tyskland även om vi som befolkning inte är någon stor massa. Och under otrygga tider som dessa så satsar man på turister man vet fortsätter resa trots oroligheterna i världen. Så i år jobbar man med kampanjen Svenska länken och där Edvard Bloom som studerat i en tysk stad bland annat är ambassadör tillsammans med mer udda symboler som en papegoja som varit med i en Pippi Långstrump film.

Jag spenderade kvällen jämte duktiga resebloggarna Johnny och Sofia såklart som efter vår träning i onsdags inte alls hade träningsvärk. Vi pratade om kommande resor, om livet som resebloggare, om stalkers och allt däremellan.

Katarina

Annika, Sofia, Lola – Travelmassive Stockholm Chapter. Om du vill vara med på kommande event för Travelmassive joina här.

Den tyska ambassadören. Vi frågade herr ambassadör om bästa reseminne och fick många svar. Men att bo på udda ställen var en favorit som flera år i Ukraina och Somalia.

 

Ladies Abroad

Gisele från ViajarpelaEuropa, Towe med Come fly With Me och Lena från Ladiesabroad. 

Johnny, Johnnybajdzjan

#GermanyMeetsHaymarket

21 Comments

  • Katarina says

   Japp! Tack för en kul kväll. God mat och härligt sällskap gör faktiskt livet värt att leva. Kanske en sådan där sandkorg också 😉

  • Katarina says

   Haha varsegod! Ja. Länkningen känns ibland som jobbet. Alltså hej och hå. Pew

  • Katarina says

   Inser att jag inte lyckades att fånga dig på bild däremot. :/ men ja! Ta med dig lillen nästa gång

 1. Jag är Rügensugen, ja! Så fort jag såg eventets tema började jag googla runt… Och hamnade såklart på ön! Hoppas kunna se den i verkligheten också, verkar ju vara drömmigt fin och löjligt nära Sverige dessutom.

  • Katarina says

   Ja det är så himla nära. Bra grej att kunna ta tåg och färga och landa direkt på ön. Eller kanske bil och färja till och med.

  • Katarina says

   Ja jag med. Vi kanske ska ge oss ut du och jag med tåg i sommar. Något enkelt och billigt med fokus på veggo-mat och vandring/natur. Taget va? 😉

 2. Tyskland är ju verkligen underskattat. Efter förra året har man fått lite mersmak på landet. Verkar varit en riktigt bra kväll. Som vanligt får man lite noja över att inte bo närmare där allt händer :). Tur att du alltid levererar fina bilder som man är med lite där det händer.

  • Katarina says

   Tack Daniella! Ja, men man kan inte vara med överallt. 🙂 Men visst, skulle ljuga om jag inte sa att jag tycker att det är skönt att bo här i Sthlm. Bra stad. Alltid något att göra.

 3. Fine bilder, så ut som god stemning!
  Tyskland har jo over 80 storbyer, så mye å velge mellom.
  Håper å utforske mer enn de 4 små og store byene jeg har vært i.

  • Katarina says

   Åh. Vilka storbyer har du varit i? hehe. 🙂

   Kul att du kom in och sa hej. Längtar till vår resa i maj redan! kommer bli sååå kul

 4. Pingback: Rügen-nostalgi och en resglad ambassadör på Travel Massive | Fantasiresor

 5. Pingback: Travel Massive Stockholm Explores Ruegen, Germany - Travel Massive Blog

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.