Resor
comments 11

Morgonpromenad upp för Hammarbybacken

På vägen hem i en tågvagn från Åre, träffade jag Annie med bloggen Vegokäk. I helgen bestämde vi oss så för att mötas upp för en fotopromenad. Annie ville lära sig mer om foto och jag fick en promenadkompis.

En fotopromenad med Annie

Just fotopromenader är ett så himla bra sätt att lära sig att fotografera på och något jag verkligen rekommenderar alla som vill lära sig mer. Jag har skrivit om det här för Kiliaros fotoskola. I inlägget Ta din kamera på promenad ger jag enkla tips som förhöjer din fotopromenad som #det blir dubbelt så kul om man är två, #packa lite fika och #planera en liten rutt, gärna en naturstig eller annan sevärdhet. Den här gången var det Annie som hade planerat. Som inbiten Stockholmare och före detta brevbärare kan hon ju området och föreslog en promenad upp för Hammarbybacken.

Skärmarbrinks tunnelbana, gröna linjen

Upp för Hammarbybacken

Vid 9 mötte vi upp vid Skärmis, Skärmarbrinks tunnelbanestations i närheten av där jag bor. Jag promenerade dit och Annie tog tuben. Från Skärmarbrink gick vi. Genom hyresläggor och halvtråkigt området, upp för backen, halvvägs upp utbrister jag ”Varför har jag inte hört talas om det här förrut?”. Alltså den utsikten. Äntligen får jag en närbild på mitt kära Globen. Just Globenbyggnaden känns nu mera som hemma. Varje gång jag ser den, tänker jag på en kopp te, en god tv-serie och byggnaden som nattlampa.

Mitt secondhand – fyndade 35mm objektiv.

Väl uppe fotar vi porträtt från alla vinklar och vrår. Både Annie och jag har med oss stativ och Annie får erfara hur himla kallt det är att vara fotograf på vinter. Isande vindar uppe på toppen får oss att huttra och hoppa på stället. Jag har med mig mitt 35mm´s objektivt som är nytt för mig men inhandlat i andra hand från en kille som heter Jonas. 35an f.2 är Canons gamla modell som inte längre går att få tag i så enkelt. Den nya modellen är mycket dyrare och kostar runt en 5000 krs peng. Jag köpte 35 för skäliga 1500 sek.

Vill du också köpa objektiv second hand? Kika in på Köp Byt Sälj Fotografer på Facebook.

Katarina

Annie.

 

11 Comments

  • Katarina says

   Detsamma. Tack 🙂 nästa gång får vi ses på ett cafe och jobba med redigering tycker jag! 🙂

 1. Vad fina ni är och Annies hår. 🙂 Jag känner igen mig lite, har en kompis som bor i Björkhagen som jag ibland hälsar på. Kul med 35:an, jag gick med i fb-gruppen. Kanske dyker det upp något fynd?
  trevlig kväll

  • Katarina says

   Ja exakt! Man kan fynda bland äldre modeller dels för att priset då var mycket lägre så när de säljs i andra hand och jämförs med nya modeller så är det en såååå stor skillnad. My god. 🙂

  • Katarina says

   Ja det är det. Är på väg till Artipelag nu. Spännande 🙂 har du varit?

 2. Där borta vid Globen bor jag 🙂 Visste inte att vi bodde nära varandra!

  Jag gillar din blogg 🙂 Läser varje inlägg!

  • Katarina says

   Nähe! Bor du här också. Jag bor vid globen! Vi bara måååste ju ses för en fotopromenad och islandssnack! Asap helst igår. ?☺️

   • Sorry, jag är lite sen av mig!!! Jaaa, vore superkul att ses! Fotopromenad låter perfekt, dag (helg) eller kväll…..vad som passar mig!! Jättekul:-)

    Nu väntar nästa äventyr först – NYC på fredag (inte Island som man skulle kunna tro 😉 ).

    Du kanske ser min mailadress?

    • Katarina says

     Nej jag ser faktiskt inte mailadressen. Men min finns ju här på bloggen. Släng iväg ett mail så styr vi upp! ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.