Livet och bloggen
comments 15

Mitt halsband kugg från JohannaN

Jag har fått så många härliga och fina kommentarer om mitt kugghjuls- halsband att jag tänkte att det förtjänar ett eget litet blogginlägg.

Jag har alltid varit intresserad av mode och sedan 16 års ålder när jag började gymnasiet och läste miljökunskap, även hållbart mode. Jag var nog först in i min åldersgrupp på second handbutikerna i Vimmerby, där jag är född och uppvuxen. Även om vänner och pojkvän gärna lånade det jag fyndat.

Som vuxen har intresset växt, dalat och växt och senaste halvåret har jag börjat att tänka mer hållbart igen. Jag antar att det är så i livet ibland, det går upp, ner och upp igen. Innan jul när jag skulle införskaffa julklappar tänkte jag därför på JohannaN, en tjej jag gästbloggade åt för tre år sedan.

Läs gästblogginlägget –>  Hållbart mode och Peru – en kulturkrock?

halsband kugg från JohannaN

Mitt halsband kugg från JohannaN

En dag innan jul var jag så lägligt på norra sidan av Stockholm pga av jobbet. Här ligger också JohannaNs butik Replik.

JohannaN har ingen rea, en secondhand shop, livslång garanti på smycket och så går det även att hyra om man vill. Fokus på hållbarhet, kort och gott. Kika in på JohannaN för mer info.

Innan jag beger mig scrollar jag JohannaN och bestämmer mig för att köpa en ring till min faster från butiken.

När jag kliver in genom dörren och möter Johannas vänliga leende vet jag att jag kommer inte gå ut med bara en ring till min faster. Jag tänker att jag köper klappar till hela den kvinnliga delen av familjen inklusive mig själv också. Så det så.

Så på den vägen är det. För att det JohannaN gör är så himla bra, helt enkelt.

Mitt halsband kugg från JohannaN

Jag är galet nöjd med halsbandet. Strålande mässing, lagom tungt och passar till allt. Extra bra gör det sig till mina outdoorkläder dessutom och till partystassen när den kommer fram men mest av allt används den på jobbet. Jag använder det så gott som varje dag.

Katarina

halsband kugg från JohannaN


Följ gärna Äntligen vilse på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om foto och resor. Jag finns också på Facebook, Instagram och Twitter.

15 Comments

  • Katarina says

   Wihuu. Thanks. Ja men precis. Filosofin är det bästa. Alltid bra att veta att man kan få det lagat också 🙂

 1. Så snyggt och det passar verkligen dig tycker jag, och Johanna N är grym! Ser fram emot att besöka hennes butik!

  Svar: Haha ja man blir ju bombad med bilder på sig själv nu, det hör definitivt till ovanligheterna. Men alltså… INGEN ser normal ut när man fotograferar, man står/sitter/ligger alltid i så himla konstiga positioner haha – allt för den perfekta bilden! Tack fina du, det värmer att höra <3 Ser definitiv fram emot att komma och hänga i Stockholm när det är vår / tidig sommar!! 🙂

  • Katarina says

   Ja hon är grym. Det är skönt att veta att lagning ingår.

   Haha nej ingen ser verkligen normal ut när en fotograferar.

 2. Jag är också väldigt inne på hela idén om Slow Fashion just nu och gillar Johannas koncept! Jag gick till och med och lämnade tillbaka en vinterjacka jag köpte i mellandagarna… Numera när jag handlar vill jag att det ska vara för att jag verkligen behöver det, och att det är hållbart på flera plan. Det är lite av en utmaning allt, men ser fram emot att lära mig mer om det 🙂

  • Katarina says

   Ja man ska då inte köpa något annat än det en verkligen vill ha!

   Ja det är en utmaning att hitta alla produkter så samt att många är väääldigt mycket dyrare än en tänkt sig. Så man får även snåla för att ha råd, vilket kan göra det klurigt.

  • Katarina says

   Ja tröjan går inte av för hackor den heller 😉 tack.

   Halsbandet är sådär perfekt att unna sig när en gjort något bra. 😉

  • Katarina says

   Ja visst är det. Och det har du rätt i. Att kugghjul kan lätt liknas vid ett livspussel. Så fin känsla. 🙂

  • Katarina says

   Haha det var det verkligen! Till och med namnet matchar 🙂 Det är verkligen fint och det känns att det är av bra kvalité. Det finns i örhängen också 🙂

    • Katarina says

     Precis. Perfekt för dig. Du får investera i hela kollektionen vetja till företaget 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.