Livet och bloggen
comments 8

Om att måla nya bloggmål – träff med Fantasiresor

Använder du Bloglovin? Följ gärna Äntligen vilse här.

2016 var året då jag bytte namn, språk, ställde om och nischade bloggen tydligare mot resor. Det var en tuff början på året med många svettiga kvällar ilsket chattande med kundtjänsten på one.com, det webhotell jag flyttade Äntligen vilse till. Men allt är inte blod, svett och tårar, en del är roligt också.

Förra året möttes jag och Sofia upp på Love Food Café i Stockholm för att prata framtida resor. Sånt som vi gillar. Jag skriver om det här och börjar med följande rader.

När vet man att man träffat en själsfrände? Kanske är det när man träffar någon likasinnad, som drömmer om samma sak och som man konstant kommer på sig med att prata i munnen med, sådär så att det blir svårt att avsluta och det slutar med att man bara måste bryta för att dagen håller på att ta slut.

Det var för ungefär exakt ett år sedan. Efter det har vi rest till tre länder, vandrat Grönlands inlandsis, ridit islandshäst på Island, badat bubbelpool och kollat på norrsken och snapsat vodka på fastande mage i Warszawa tillsammans. Undrar vad som hända skall 2017?

veckosammanfattning_1

Sofia och jag brukar numera försöka att träna en gång i veckan. Inget som har något med några bloggmål att göra med som hjälper när man reser, konkar på mycket packning och vandrar över packade inlandsisar.

 

Mina bloggmål

Ungefär nu vet nog de flesta som följer min blogg vad en har att vänta. Det är mest resor och foto. Runt samma tid som jag och Sofia träffades satte jag upp mina bloggmål för 2016. Mål som till stor del bidragit till att tydliggöra mitt intresse och kunskaper inom resor. Mål jag till stor del har uppfyllt och fortsätter jobba efter, även om det mest intensiva arbetet var i början av året.

Häromveckan träffades jag och Sofia för att rabbla genom de där målen och se hur det gick och för att diskutera nya mål. Sofia har inte skrivit om sina mål men däremot sina drömmars resemål här.

Mina bloggmål 2016

Dubbla antalet unika läsare från föregående år

Höja kvalitén genom tydligare nisch, text/bild kvalité och ett ämne

Fler samarbeten – minst tre under året

För att uppnå målet om att dubbla antalet läsare pratar jag i min strategi om att skapa en tydligare nisch, att kategorisera bättre på bloggen och att nå ut i fler sociala medier bland annat. Jag pratar om att skapa en facebookgrupp för bloggen och om att blogga minst tre gånger i veckan. En strategi jag följt och till stor del uppfyllt sånär som på att jag under slutet av året tappar ganska mycket fart.

För att höja kvalitén tänker jag mig byta namn till svenska, flytta till eget webhotell och skapa en fotoinspo kategori. Något jag gör och således lyckas med till 100%.

För att få mer samarbeten pratar jag om att skapa ett mediakit, om att maila tidigare samarbeten en hälsning och skaffa mig visitkort att strössla med. Jag pratar också om att spara ner loggor på tidigare samarbeten och ha under en kategori ”want to work with me” för att det ska vara tydligt vad man får när man samarbetar med mig. Återigen en strategi jag till stor del följer.

Hur har det gått med 2016 års mål?

Vad har jag genomfört?

Det går relativt bra med min strategi för bloggen. Jag genomför mycket under året som fixar nischen. Det är inte längre några tveksamheter att denna blogg handlar om resor, foto, upplevelser och att vara vilse och gilla det. Jag byter teman, kategoriserar, SEOar och flyttar bloggen till eget webhotell. Jag fixar mitt mediakit och jobbar fram en sida för samarbeten. Så när jag får för mig att göra något, så är jag rätt produktiv må jag säga. Här låter en inte något ligga och damma precis.

Men ..

Vad har jag inte genomfört?

Allt som jag tycker är tråkigt tenderar jag att undvika så också att beställa visitkort, av någon anledning. Jag har fortfarande inga visitkort och har kommit att bli känd som den som inte har visitkort när jag går på reseevent. Men vad gör väl det när penna och papper finns.

Jag är visst också urusel på återkoppling och tror knappt någonsin att jag mailat feedback till de jag har samarbetat med fast att det borde vara självklart för en professionell bloggare. Jag brukar i mitt vanliga jobb inte ha något problem med varken planering, feedback eller andra typer av uppföljningar varför detta borde vara något jag kan förbättra. Här handlar allt om organisation.

Just målet om samarbeten tryter lite även om jag lyckats att ha tre samarbeten under året med råge. Jag har faktiskt gjort fler. Jag var i Warszawa, Lettland under året och gjorde ett betalt samarbete med Lion Alpin. Jag har också skrivit för Kiliaros fotoskola två gånger i månaden i tre månader.

veckosammanfattning_1-5 veckosammanfattning_1-3

Sofia och jag delar ett stort matintresse och tillika intresse om att testa nya restauranger. Så varför inte slå ihop favoritsysselsättningar? Prata bloggmål och testa mat på Eatery Social i Skanstull. Namnam.

Mina bloggmål 2017

När jag ser tillbaka på mina mål från 2016 och blickar framåt vill jag jobba vidare med de jag redan har. Jag tycker 2016 års mål är bra och passar för att vidareutveckla, där jag kan fylla på andra delmål, vilket jag också gjort. Mina mål för 2017 i detalj kommer nog inte fören januari 2018 i en backspegel. För man måste ju hålla lite hemligt eller hur?

Men för att nämna något har jag bestämt mig för att vidareutveckla fotodelen av bloggen, framförallt fototipsen vilket ni redan märkt då jag börjat med Fototips – tisdagar.

Jag har fått mycket bra feedback från Fantasiresor som får veta mina hemligheter och hoppas att jag gett henne en del att klura på över den där haloumiburgaren och fantastiska cappucinon på Eatery Social.

Under en hel morgon och eftermiddag, gymmade vi, åt, pratade sociala mediestrategier, bloggmål, förbättringar av tidigare mål, kollade SEO och sånt som är viktigt när man jobbar med just medier på nätet. Det är också viktigt att låta andra ta en titt på bloggen, för kanske är den inte så tydlig som en själv tycker?

Vad tycker du att jag kan förbättra 2017?

Så passa på i detta inlägg att feedbacka till mig. Vad tycker du om mina övergripande mål?Borde jag ha några andra mål? Vad tycker du jag kan förbättra?

Katarina

veckosammanfattning_1-4

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.