Sammanfattningar
comments 10

Sista månadssammanfattningen för året och nytt format

Jag har legat lite efter med mina månadssammanfattningar och det blir lite konstigt då november och december kommer efter min årssammanfattning. Men så kan det gå när en inte är en flitig bloggare!

2017 är året jag ämnar intensifiera mitt bloggande igen och så ämnar jag fortsätta med mina sammanfattningar, förhoppningsvis varje vecka, men i uppdaterad form.

julafton-21

Nytt format på veckosammanfattningarna

När jag började med mina veckosammanfattningar under våren så satte jag direkt upp en mall för att det skulle bli enkelt att sammanställa allt jag ville tipsa om varje vecka.

2016 års mall såg ut såhär.

Rubrik: ”Veckosammanfattning v XX. På instagram under v xx 1.2.3. följt av  5 resiga saker, På resande fot (vilka som är ute och reser) och Bildinspiration”

Mallen blev snart tråkig för hen som skrev den, dvs mig. Jag kommer därför jobba om innehållet i mallen och försöka att ha det fritt, tror jag. Kommer fortsatt att försöka ge bildsinpo och länkkärlek men inläggen blir friare och det blir lite ”som det kommer” för att det fortsatt ska vara spontant och kul att skriva.

landmannalaugar-20

Redaktionell kalender – en bloggkalender

För att bättra på min effektivitet har jag efter förslag från Sofia med Fantasiresor bland annat skapat en redaktionell kalender som kan komma väl till pass för just månadssammanfattningarna. (Jag måste erkänna att jag testat innan direkt efter TBEX i somras, men inte fått det att funka troligen pga sommar-lata-sig, men försöker igen).

En redaktionell kalender är egentligen en kalender som syftar till och säkerställer att blogginlägg planeras i förväg och publiceras i rätt tid på året.

Min förhoppning för 2017 är att gå tillbaka till veckosammanfattningarna och göra de lite kortare. Jag tänker att jag ska skriva dem på söndagen och publicera dem på måndagen. Det kanske blir varje vecka, det kanske blir varannan. Vi får se. Jag har också bestämt mig för att byta namn på dessa inlägg. Inläggen har under 2016 hetat ”På resande fot” och sedan veckan /månaden men jag kommer under 2017 att beskriva innehållet i inlägget istället följt av – Veckoresumé v xx, 2017

julafton-10

Köpte mig en fin julklapp till mig själv hos JohannaN i december. Kommer säkert blogga mer om halsbandet men här är det! Crazy fint va?

elite_tower_marina_nacka-46

På resande fot – november och december

November började med stormande snö och på det personliga planet var jag på konferens på Elite Tower Marina. Jag åt mat, testade Sturebadets SPA/ filial och tyckte att livet var allmänt bra. På andra sidan världen stormade det med en nybliven Trump till president.

På instagram under november och december

Under november och december kickade jag fart på min instagram som somnat lite och publicerade både det ena och andra fotot från Grönland, Island och Färöarna. Här är tre olika.

instagram

1. Jag mötte en ren på väg till inlandsisvandring på Grönland.
2. Viks kyrka när solen stråkar ner över Bergen. Visste du att kyrkan är den plats där de som bor i Vik samlas om vulkanen får ett utbrott? Kyrkan bedöms ligga tillräckligt högt för eventuellt smältvatten.
3. Vid Russel Glaciar finns ett vackert fall som faller längs glaciären. Jag passade såklart på att fota när någon lämpligen gick fram till fallet.

3 resiga saker

En himla massa kul händer under november och december och bland annat ger jag mig ut och fotar spons för Craghoppers tillsammans med Malena.

Jag drar på fair travel eve tillsammans med Lola och Jeanette. Äter god mat och lyssnar på miljövänligt resande och vad som är viktigt när man marknadsför sådana destinationer.

Under december brakar det loss med stort resebloggarkalas och det anordnas event på Sheraton igen! Massor av braiga resebloggare vinner priser och det har skrivits spaltmeter om utmärkelserna som gavs. Läs här:

Helana Gunnare på OhDarling vinner ”Travel Photographer of the year”
Freedomtravel vinner ”Travel Innovator 2016”
Christian Muda på Mat och Resebloggen vinner ”Travel inspirator 2016”
Linda Hörnfeldt på La Linda med Influencers of Sweden vinner ”Special Award 2016”
och We are nodes vinner ”Årets Nykomling 2016”

På resande fot

Jag själv reser till Småland och vandrar i mina barndoms skogar som jag alltid gör under jul.

Bildinspiration

Fantasiresor släpper ett drömmigt inlägg med vackra motljusbilder på mig från den isländska västlandet.

Flora bloggar så vackert om resorna hon gjorde 2016. Lissabon står högt på min lista för 2017.

Sandra vandrar Gustavias gator i Västindien och ger sina läsare en historielektion. Vem kände till att Sverige haft kolonier? Nåväl, det gjorde jag iofs eftersom min klasskamrat på journalistprogrammet jag gick skrev en artikel om det.

Vad händer för dig under november och december och vad tycker du om förändrat format på mina veckosammanfattningar/månadssammanfattningar?

Kul att du kikade in. Lämna gärna en kommentar.

Katarina


Follow my blog with Bloglovin


 

10 Comments

 1. Det låter som ett mycket bra upplägg för din veckoresumé, ser fram emot att läsa dem under året!

  Svar: Ja ofta får man ju i WordPress en liten notis om en länk men nu hade jag inte fått det, vilken tur att jag hittade det ändå! 😀 Åh men så lite så, de var verkligen jättefina!

  Ja har man inte rensat förut är de där 22 sakerna en riktigt bra utgångspunkt för att bara komma igång. Jag brukar också dela in hemmet i kategorier, tex. ”idag ska jag rensa garderoben, eller den här hyllan eller detta skåpet” för annars blir det lätt övermäktigt om man bara tänker att man ska rensa lite allmänt.

  Att fixa en bättre skrivbordsplats tycker jag dock du ska prioritera för det påverkar verkligen ens energi och hur man mår om man inte sitter ordentligt, och så är det mentalt väldigt befriande att ha en plats som verkligen är avsedd för att sitta och arbeta vid, resten av hemmet blir en liten fri zon på något vis. Jag har ett platsbyggt litet skrivbord i sovrummet 🙂

  Lycka till med rensandet och vi ses nästa vecka i Åre (hurra)!! 😀

  • Katarina says

   Ja. Visst är det. Har ett skrivbord i förrådet. Måste bara ta ner det och skruva ihop det. Har flyttat så mycket så till sist har jag bara inte orkat fixa igen. Tyvärr nackdelen med Stockholm och att flytta mellan olika städer och skeden i sitt liv.

   Tack för att du gillar. Just veckosammanfattning är ju en idé från dig. Har haft månad länge, men tycker din är så fin och levande att jag tänker att det är ett mycket bättre format.

   Som vanligt. Tack för den fina kommentaren!

 2. Hej där! Hoppas du haft en skön jul och ett skoj nyår. Kul att du är pepp på ännu mer bloggande 2017, det jublar vi som följer dig såklart åt!

  Det bubblande så många tankar och tips i hjärnan min när jag läste ditt inlägg, så let’s take it in punktform:

  1. Spontant tyckte jag att jobba med mallar var en strålande idé. Kontrollfreak som jag är vill jag gärna ha allt uppstyrt och i ordning, men vid närmare eftertanke tror jag det sakta stryper kreativiteten och lusten kring att skriva. Så… mer space för spontanitet låter som ett bra upplägg inför kommande veckor/månadsresuméer.

  2. Älskar förresten ordet resumé. Det klingar så franskt och fint, till skillnad från en gråtråkig sammanfattning…

  3. Redaktionell kalender är något jag också har försökt jobba efter (ja, kontrolltoken här igen!). Men jag tror att överblick och lagom koll på läget ger mer utrymme för de där plötsliga infallen som ofta blir jäkligt bra blogginlägg.

  4. Hur tänker du kring stilen och tonerna i bilderna på dina resuméer? Lägger du stor vikt vid att bilderna är enhetliga och går i liknande färger? Det är mitt största tanketrassel när jag skriver resuméer. Upplever bilderna som spretiga, vilket förstås är förståeligt när de troligen är tagna vid helt olika tillfällen.

  5. Snyggt halsband!! Vet du om det finns som örhängen? 🙂

  God fortsättning och kram

  • Katarina says

   Jag svarar helt enkelt, punkt för punkt.

   1. Ja kanske är en mall bra. Eller det har varit bra för att då tvingas jag ta fram olika bitar när kreativiteten tryter, men ja, samtidigt så dödar det den. Så nu har jag en mall med stödord jag kan använda om inte fingrarna löper av sig själva..
   2. Tack. Tänkte också att det var ett roligare ord.
   3. Ja, här är ett problem. Jag har så mycket tankar att jag redan har fyllt hela januari, så utrymme tar nästan slut då. Då måste jag välja bort något. Vilket kan vara svårt.
   4. Ja, problem nummer 1,2,3 är just stilen i bilderna. Risk för att de inte blir enhetliga. Men ja, lite kanske man får offra för att få en personlig touch också, eller så gör jag så att jag bara väljer bilder från samma tillfälle. Men just vecka blir mindre risk än månad iaf som blir spretigt. Ja jag lägger stor vikt vid enhetlighet men har i mina mål också gett mer utrymme för personlig touch för att jag tror att det i första hand är det läsarna vill ha och det som kommer att ge mest läsare.
   5. Jajamen. Här är alla produkterna KUGG http://shop.johanna-n.com/kugg Fucking jädra assnygga är örhängena med, om du frågar mig! 🙂

   God fortsättning på dig med!

 3. Svar: Men så lite så! Woolpower gör så himla bra grejer och ja, Ecosphere är grymt! Det kan ju vara värt att fundera ordentligt + spara ett tag och investera senare! Samtidigt vill man kanske ha något stickat nu medan det är kallt ute.. Men det kommer ju fler höstar och vintrar också 😉 Jag var också på jakt efter hållbara badkläder nu och frågade Pernilla som äger Ecosphere och fick veta att de nog får in Under Protection till våren som gör lite badkläder och sedan brukar Vege Threads ha någon bikini eller baddräkt, och Under the Same Sun har också lite badkläder!

  • Katarina says

   Jo precis och jag som letat efter en stickad känning. Den där var så himla stor och fin som jag vill ha det med. Jag har så svårt att hitta någon stor eftersom jag är stor, dvs typ nära 180 cm och relativt normalbred, vilket betyder att jag redan har de största storlekarna i kläder. Så den där såg så himla perfa ut! 🙂 wihuu.

   Tack för tipset. Då håller jag utkik på Ecosphere. 🙂 Under Protection har för övrigt megafina! Måste kolla 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.