Resor
comments 13

Alperna – här kommer jag!

Om att skratta så en får ont i magen, händelserikt historieberättande och vacker natur. Det är vad jag förknippar med mina två vänner Annelie och Malin.

Som ni kanske minns skrev jag för ett tag sedan ett samarbetsinlägg med Lion Alpin om min dröm att åka till alperna. En dröm jag haft sedan länge. Jag hade då ingen resa till alperna planerad. Men, när en nämner något dyker ibland möjligheten plötsligt upp.

Kanske är det karma eller är det bara egenskapad lycka? Det händer ofta för mig numera iaf, så och denna gång.

Jag är min egen lyckas smed.

Några dagar efter att jag skrivit inlägget hör Annelie av sig på facebook och ställer frågan; Ska vi inte ta och åka ner till Malin i Adelboden? Med tillägget, printscreenade flygtider för en resa i början av mars.

Pang på bara. Det är som att vi är stöpta i samma form, Annelie och jag.

island-126island-135

Annelie och Malin in an epic moment. Jag träffade dem båda på en fotoworkshop på Island. Med dessa två, kan man väl knappast ha tråkigt?

Resan till Adelboden i Schweiz och vår bekantskap

Så den 9-13 mars flyger jag och Annelie till Zurich och åker sedan vidare till Adelboden där Malin huserar.

Hur känner jag Malin och Annelie?

Sommaren 2015 bokade jag mig en fotoresa till Island. Island var då ett land jag länge drömt om att besöka. Med på resan var Annelie och Malin och vi hittade varandra bland skratt, blåst och skrämmande vackra vidder, kan man säga. Det var härliga dagar där vi reste runt bland nationalparker och blandade porträttfotografering med ett och annat glas vin, som sig bör. Året efter, under våren i år, anordnade Annelie ett fotografkollo för bröllopsfotografer och jag kom med på nåder på grund av vår tid på Island.

Tips till Adelboden Schweiz och omkringliggande region mottages tacksamt!

Så, nu, alla som varit. Kasta på mig tips bara!

Vad ska man se när man ändå är i alperna? Zurich, Bern, Adelboden? Nationalparker? Natur? Just bring it!

Katarina

Kolla gärna in Annelies blogg här och Malins blogg här.

Bilder från Island

island-106island-101 island-89 island-85 island-84 island-80 island-77island-18

Bilder från Vejby Strand, Skåne

antligenvilse_vejbystrand-83 antligenvilse_vejbystrand-23 antligenvilse_vejbystrand-24 antligenvilse_vejbystrand-25 antligenvilse_vejbystrand-66 antligenvilse_vejbystrand-75antligenvilse_vejbystrand-81

13 Comments

  • Katarina says

   Ja verkligen. Ser så fram emot det! Det ska bli underbart. De är så vackra de där bergen.

  • Katarina says

   haha do it! 🙂 det krävs inte så mycket. Lite snö, ett träd och lite kramar 😉 haha. Ja jag ser fram emot det så mycket själv! Reggar semestrar som aldrig förr nu inför våren och än så länge en resa i månaden jan, feb, mars och en i maj. Så ska bara klämma in något i april med 🙂

  • Katarina says

   haha ja. Jag ser fram emot alltihop faktiskt! Gillar din kamera med så ser fram emot att låna den också och prova lite.

 1. Ni kommer säkert att få det riktigt skoj! Jag åker till Alperna och Schweiz om tre dagar dock inte till de trakter du ska till. Först blir det Nyår i Como i Italien sedan tåg till Zermatt och skidåkning i några daga. Där är det berget Matterorn som är fotogrejen för de som suktar efter sånt. Själv är jag fortfarande efter jetlag efter min 4 veckors Asien resa så jag är inte så där jättetaggad för ännu en ny resa men det blir nog bra ändå. Ha ett gott slut på året 2016.

  • Katarina says

   Nej jag har inte rest på flera månader så nu är jag taggad! Så skoj det ska bli 🙂 ja matterhorn känns som ett ställe på min lista. Zermatt är också ett ställe jag tänker kommer bli braigt för dig efter min research när jag skrev inlägget för lion.

 2. Schweiz är med på min önskelista. Har sett så fantastiska naturbilder därifrån och ser frsm emot dina. Vilken härlig vår du har planerad. Vart mer har du planerat att åka?

  • Katarina says

   Det kommer lite mer info om det framöver men för att du är du så smygberättar jag svenska lappland och åre på varsinn resa och sen fotografkollo i vejby strand igen. Wihuu durå?

   • Åh vad spännande och tack för smygisen ;). Har faktiskt inget planerat efter Bali. Har försökt ta det lite lugnt med allt så här slutet på året och försökt landa lite. Ser fram emot lite hälsoretreat på Bali :). Men i luften ligger en resa till vad som kan bli Lissabon och Makedonien. Men allt ksn ändra sig.

    • Katarina says

     Ja lissabon är verkligen det ställe en vill till i år och 2017. Så pepp på d med! 🙂 makedonien skulle jag också gärna åka till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.