Europa
comments 8

Drömmen om en vinter i Alperna

Skidresor till Alperna i samarbete med Lion Alpin

Snön ringlar ner och jag klipper med ögonfransarna. Ögonen är nyvakna med ivriga att se vad som väntar utanför fönstret. Jag hoppar i kläderna och slår upp dörren till stugan. Det knarrar till och en hel värld full av vit pudersnö väntar utanför.

tschierva_glacier_rework

Daniel Schwen/ Wikimedia Commons

Drömmen om en vinter i Alperna

Under hela min barndom såg jag mina klasskamrater åka till fjällen över vintern och åka skidor. Helt obrydd just då, tittade jag på när grannen packade bilen med skidorna i en takbox och åkte iväg. Jag var egentligen inte särskilt intresserad själv, jag hade ju min häst.

Åren gick och när jag blev vän en tjej på gymnasiet som tävlat i utförsåkning tog jag modet till mig och följde med till skidbacken två mil bort och fick av hennes familj låna ett par skidor. Drömmen om att swischa ner för backarna var nu ganska stor och jag tog mod till mig och åkte upp i liften. Väl uppe förstod jag vad alla pratar om. Det oändligt vita, farten, höjden, känslan av vinden mot ansiktet. Samma känsla som på hästryggen infann sig och insikten om varför alla gör detta sjönk in. Sedan dess har jag drömt om att fara på vintersemester. Om att lära mig åka, ha vinden i håret och skrattet gurglandes i halsen. Om att känna friheten och slippa alla måsten. Kanske är det denna vinter det blir av?

zeller_see_zell_am_see_steinernes_meer

Zell am See, av Wald1siedel, Wikimedia Commons

Schladming, Zell am See eller St Anton? – Skidresor till Alperna med Lion Alpin

Företaget Lion Alpin anordnar skidresor till de Österrikiska och Italienska alperna och det finns så mycket att välja på.

Varför inte njuta av de otroliga vyerna i Schladming? Eller promenera den 14 km långa strandstigen längs sjön i Zell am See och sedan ta en drink i en isbar på toppen av glaciären Kitzsteinhorn? Eller njuta av historien och vara på en av världens första skidorter, St Anton?

Så klicka dig in på Lion Alpin och dröm om en vinter i alperna.

Valen och möjligheterna är oändliga och det finns något för alla.

Katarina

Skidresor till Alperna i samarbete med Lion Alpin. Text och åsikt är som vanligt mina egna. Bilder från wikimedia commons. Länk vid bild.

1280px-hanging_glacier_in_the_southern_alps

Avenue, Wikimedia Commons

 

 

8 Comments

  • Katarina says

   Ja du har ju en riktigt aktiv familj! Jag fastnade också för zell am see av någon anledning. Det är något särskilt med alpsjöar kanske? Ska ni på vintersemester i år med?

 1. Skidresor är de allra bästa enligt mig! Att sitta i bastun och känna kroppen mjukna efter en heldag i backen är bästa känslan. Själv nöjer jag mig med de svenska fjällen (pga priset och närheten) men en alpresa ligger högt upp på min önskelista.

  • Katarina says

   Kan inte mer än hålla med! Högt på min lista men först blir det nog svenska fjällen och eventuellt åre med influencers of sweden. 🙂

 2. Min kompis har varit där för en herrans massa år sedan, och hon älskade det stället. Jag har inte åkt sådär jättemycket utför i mina dar men W har förstås, och främst på ställen utan skidlift. I USA har man ju chansen att köpa utrustning rätt så billigt då det är rea, så jag köpte skidor och pjäxor två olika jular 🙂 vi var ut några gånger i Alaska men inget avancerat. I jul ska vi däremot försöka få tid att utforska mer av backcountry skiing för min del i Bozeman MT. Det är jag peppad för!

  Ska du försöka åka till zell am see?
  Kram

  • Katarina says

   I dagsläget så tror jag att jag ska försöka med svenska fjällen. Bra tips om mellandagsrea. Helt rätt tider för att köpa dyra grejer. Tror jag lånar skidor till att börja med. 🙂 alaska känns som rätt ställe att åka skidor. 🙂

 3. Pingback: Alperna - här kommer jag! - Äntligen vilse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.