Foto
comments 5

Fotodagbok: En svallande soluppgång över Skinnarviksberget

19 november, 2016, Skinnarviksberget, Stockholm Södermalm

Förra helgen packade jag kamerautrustningen och gav mig ut på morgonäventyr med en annan resebloggare. Malena med bloggen Malena och Shanghai ville lära sig lite mer om fotografering och jag behövde sällskap för en fotografering för inlägg både till Kiliaros fotoskola och för klädspons som jag fått från företaget Craghoppers, så det blev en match.

07.45 möttes vi på Zinkendamms tunnelbanestation. Att säga att det var tidigt, är en underdrift. När klockan ringde trodde jag det var mitt i natten. Men, belöningen infann sig snart när vi fick se Stockholm vakna till ett gyllene sken lila sken.

Vi började med att fota självporträtt med självutlösare på Skinnarviksberget under soluppgång. Jag tipsade om enkla knep när man fokuserar i motljus, hur man räddar himlen från att bli utfrätt i soluppgång basic iso, slutartid och bländare innan vi vandrade vidare på söder gator och fotade porträtt i rörelse, Stockholms siluett och annat som kom i vår väg.

Katarina

skinnarviksberget-12 skinnarviksberget-3 skinnarviksberget-14 skinnarviksberget-4 skinnarviksberget-5 skinnarviksberget-6 skinnarviksberget-7 skinnarviksberget-8 skinnarviksberget-9 skinnarviksberget-11 skinnarviksberget

5 Comments

  1. Pingback: Fotopromenader - Kiliaros fotoskola del 4 - Äntligen vilse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.