Foto, Fotoguider
comments 5

Med kameran i det vilda – Kiliaros fotoskola

Kiliaros fotoskola – i samarbete med Kiliaro.

Föga anade jag när jag satte min fot på den täta mossan och vandrade allt längre in i skogen att jag skulle bli så fast. Fast i min kärlek till skogen, till det vilda, till luften och friheten. Vart kom den känslan ifrån? Så stark helt plötsligt.

Med den brinnande längtan till skogen, följde även min kamerakunskap och suget att komma ut blev varje dag allt starkare. Många timmar spenderades bland björkarnarna nere vid sjön, bland granarna på andra sidan vägen, på stranden av guld och längs grässtigarna vid byns södra sida. Att en liten ort kunde väcka två intressen samtidigt och förena dem så starkt att det nu är det enda jag längtar till att göra. Att det är där mina tankar hela tiden är.

Kiliaros fotoskola

Det finns mycket jag lärt mig i kamerasammanhang av min tid i Bergslagen.

T.ex,

# .. grundläggande kamerainställningar. Otaliga gånger snurrade jag varv efter varv på manuell fokus och ändrade iso upp och ner för att få känsla av sammanhang

# .. att fota porträtt i naturligt ljus i naturen

# .. att en fotopromenad i naturen lär dig mer än tusen ord av kamerainstruktioner

# .. att foto och frisk luft är två ord på f som går hand i hand

Nu får jag äntligen möjligheten att dela med mig av min förvärvade kunskap. Nu får jag så chansen att äntligen skriva om foto. Det där jag har väntat på så länge.

Kiliaros fotoskola

Kiliaros fotoskola

För företaget Kiliaro kommer jag skriva två gånger i månaden fram till årsskiftet om det som får mitt hjärta att ticka lite extra. Foto. Under namnet Kiliaros fotoskola hittar du mina inlägg här.

Kiliaro sysslar med molnlagring och erbjuder något spektakulärt, obegränsad lagring för bara 19 sek i månaden! (Dock stöds inte alla filformat vilket kan vara bra att veta som fotograf.)

Så följ med mig på fotoäventyr under hösten. Mitt första inlägg handlar om det jag i fotosammanhang älskar, naturen, med 5 tips till bättre natur och landskapsbilder.

Katarina

Kiliaros fotoskola

Foto av Helena Gunnare, roadtrip genom Skåne, april 2016

I samarbete med Kiliaro.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.