Mat
comment 1

NOA Chef´s Hall – en matupplevelse i Tallinn

NOA Chef´s Hall – en matupplevelse i Tallinn, i samarbete med visitTallinn

Det dova ljuset välkomnar oss när vi kliver genom entren. En servitris möter upp oss och tar oss genom restaurangen, förbi garderoben och vidare till den bakre delen av restaurangen och NOA Chef´s Hall.

NOA Chef´s Hall NOA Chef´s Halltallinn-112

Jag och Linda skyndar ut i entrén några minuter sena efter en hel eftermiddag i spa – delen av Tallinn Konferens och SPA, vårt hotell för natten. Taxichauffören som ska ta oss till vår restaurang för kvällen och Johanna, vår resebloggande vän väntar på oss, redo för avfärd mot NOA.

NOA Chef´s HallNOA Chef´s Hall NOA Chef´s Hall

Lite utanför staden, i ett bostasdområde likt Stockholms Djursholm kliver vi ut ur taxin för att gå in på områdets fina kvarterskrog. En härlig, mörk och murrig lokal möter oss tillsammans med glad och trevlig personal som går den extra milen för att vi ska känna oss välkomna och få en förstklassig upplevelse.

tallinn-116 tallinn-117tallinn-118

NOA Chef´s Hall

NOA Chef´s Hall erbjuder en fem eller sju rätters meny med tillhörande vinmeny i härlig modern mysig miljö där tre platser, där också vi sitter, finns placerade vid Chefs Table, i direkt anslutning till köket. Likt ett matlagningsprogram på tv får vi se kockarna förbereda maträtt efter maträtt. Ett fascinerande synkat skådespel som går på rutin. 

NOA Chef Halltallinn-140tallinn-120 NOA Chef´s Hall

Att som vegetarian resa till andra länder är inte alltid lätt men Estland visar sig vara en fröjd. Just NOA överaskar med en helt anpassad avsmakningsmeny för tre, en vegetarisk, en vegansk och en vanlig. Headchef Mihkel Rand serverar allt från en ost-röre – tacos i salladsblad, foten av en duva, en efterrätt med spongecake, kantarell, tranbär och brynt smör och vacker vattenmelon doppad i sesamfrön. Allt fantastiskt avrundat till showen våra egna arbetande kockar.

Så, har du vägarna förbi Tallinn? Passa på att reservera ett bord hos NOA Chef´s Table här.

Katarina

NOA Chef Halltallinn-123tallinn-141NOA Chef Hall tallinn-125 NOA Chef Hall tallinn-127 tallinn-128

I samarbete med VisitTallinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.